Som rubriken säger här dyker det upp lite diverse bilder å prat om vad som händer på jobbet å på fritiden vilket innerbär en del jobbar bilder då man gör div å inte så vanliga kran lyft jämt . Å fritid ja där kan det dyka upp vad som helst

Vardags bilder vad ger dom nu och om 50 år ?

Efter en lite hektisk vecka som började lite lungt tills onsdags eftermiddag kom då fick man en förfrågan om att köra en panik körning till Finnland kl 20 gick båten från Stadsgården . Så det vart o jaga fatt på sonen å fixa in lite vardags kläder som man hämtade upp i stan på vägen till båten . Landade i Åbo sen 18 mil västerut mot Helsingfors till ett ställe som heter Espoo där dom håller på att bygga nån tunnel av nått slag sen till Helsingfors för att ta färgan hem vilket inte var det lättaste presis för skyltningen där borta var ju inte den bästa så man yrade omkring ett tag i Helsingfors haha . Landade i Stockholm igår förmiddag för att köra ett  par lass med berg till Kentas ute i Hemmesta på Värmdö . Så det är där som rubriken kommer in och det där med vardags bilder  . För det ligger en liten Pizzeria/Krog i Hemmesta som heter Lillplog och där så finns det ett 30 tal gamla svart vita bilder upp hängda på väggarna med just vardags bilder bla från ett färgeläge med nån häst å vagn som hämtar el lämnar varor el en bild på en liten bensin station som även säljer bilar som ligger ute på lands byggden   dom flesta bilderna skulle jag tro är tagna för 50/60 år sedan . Och är väldigt trevliga att titta på . Men till frågan skulle man tycka att en bild tagen i dags läget med till ex en lastbil som lämnar varor till en färga vara lika intresant el en bild på en modern bil försälgning Nää inte i mina ögon . Men vem vet kanske våra vardags bilder blir lika intresanta om en så där 50 år vad tror ni ?? 

Mvh Affe bilfotografen 

Inlagt 2012-01-14 12:38 | Läst 1352 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Just bilder som visar vad och hur människor arbetade är väl vad som kommer att ha ett framtida värde/intresse. Solnedgångar har nog en mycket mer begränsad livslängd som intressefångare.
Det kan nog vara intressant med såna bilder om 50 år - åtminstone om man på något sätt har anknytning till bilderna. Men du - var är vardagsbilderna i det här blogginlägget? :)
Jag skulle tro att det inte var någon som tänkte att då när de bilderna, som du såg, togs för 50 år sedan skulle vara intressanta för en publik 50 år senare.
Samma sak med det som sker i dag och visas i framtiden, intresse för vardagsrealism kommer förhoppningsvis vara lika intressant även i framtiden. Det är i alla fall vad jag själv hoppas på. :)
Gör ett svar till er alla Och jag hoppas oxå att våra vardags bilder kommer till nytta om 50 år och som du Patrik L skriver att man nog inte tänkte/tänker på att bilderna ska ha ett värde i framtiden utan att många bilder blir bara tagna i farten el för att visa något för stunden i en blogg till exempel . Och Anders jag tror inte att man behöver ha någon anknytning till just dom bilderna utan dom är nog intresanta ändå och Opps glömde ju bort att lägga in en vardags bild får fixa det nästa gång . Och Jaan det ligger mycket i vad du skriver att solnedgångs bilder ja dom är ju intresanta och titta på just för stunden sedan glöms dom bort utan att det är just vardags bilden på hur och vad vi gjorde just det året som känns intresant även om det är som på en av bilderna på resturangen där det är en gammal 50 tals Mersedes som kör om en gammal Amazon på en grus väg som jag studerade närmare . Men skulle man ta en bild idag med ett par moderna bilar som kör om på en asfalts väg så är den ju rätt o intresant i våra ögon . Men om 50 år så kanske den ger samma ahha upplevelse som den bilden på mersedesen o volvon gav mig