Som rubriken säger här dyker det upp lite diverse bilder å prat om vad som händer på jobbet å på fritiden vilket innerbär en del jobbar bilder då man gör div å inte så vanliga kran lyft jämt . Å fritid ja där kan det dyka upp vad som helst

Varför celleri i älg gryta och en ...

Då jag åt älg gryta tll lunch i fredags japp dom hade det som dagens vart ju lite förvånad och efteråt så frågade jag killen bakom disken om vad som var o han rablade upp en massa bla då celleri o nån slags fond . Men jag vet att min mor gjorde älg gryta men vad jag kommer ihåg så krånglade inte hon till det med nån celleri o fonder o annat krångel . Har även kollat på recept på nätet och där dyker cellerin o fonden upp åxå 

Så frågan är måste det verkligen vara celleri o fonder i en älg gryta ? kan man inte göra som jag brukar göra min gryta . Man tar och  hackar två stora lökar bryner dom tillsammans med ca 400 gr  kött och sedan har jag i   500 gr krossade tomater och späder med mörk kött buljong och kryddar med svart peppar vitlök som grund kryddning sedan så häller jag antingen i lite fin whisky el min favorit  hickory olja sältan den får soyan stå för och även ge färg åt grytan och sedan så kryddar jag med vad jag känner för lite cayen pepper å oregano brukar åka i oxå 

sedan när det är ca 10 min kvar då häller jag i hackade röd/grön paprika å lite morötter och ibland även nån äplle klyfta om andan faller på . Så skulle det fungera att göra lika dant med att byta det vanliga köttet mot älg kött el kommer det att smaka blää ??

Må best ni som läser min blogg 

Mvh kocken Affe 

Inlagt 2011-02-27 13:43 | Läst 1889 ggr. | Permalink
Glömde ju en sak och det ska ju naturligt vis vara gula och tratt kantareller i oxå