Som rubriken säger här dyker det upp lite diverse bilder å prat om vad som händer på jobbet å på fritiden vilket innerbär en del jobbar bilder då man gör div å inte så vanliga kran lyft jämt . Å fritid ja där kan det dyka upp vad som helst

Vi står still i 15 min

Som ni märkt i mina senaste blogg inlägg så har det inte handlat om foto utan långt där ifrån och inga bilder heller . Men tror att dom flesta redan uppmärksammat våran protest mot domen mot den Makedonske chauffören som var friad fast vederbörande hade både falskt körkort och pass i både press facebook sidor och på olika nyhets tv kanaler . Och jag hoppas att ni inte tror att vi chaufförer bara står still efter vägarna för nöjes skull utan detta är en grej vi gör av många saker som inte framgår i tv o media . För vi har lämnat in hundra tals omprövningar  av fallet även så jobbas det på om det kan på något sett överklagas rent juriskt men även så har det skickats mejl till olika berörda myndigheter och till styrande politiker . Även har det förts samtal med vissa berörda myndigheter från flera håll . Men tyvär så får vi inte fatt på några av våra högre folkvalda än ska tilläggas . 

Och varför ja ett enkelt svar är detta

http://www.svt.se/…/regio…/gavledala/hogosta-akeri-i-konkurs

ett hyfsat stort åker går i graven på grund av snevriden konkurans och detta är bara ett av många små och stora åkerier som drabbas av detta med den snevridna konkuransen det största åkeriet jag känner till som stänkt dörrarna för gått pga detta hade över 250 ekipage som gick mer el mindre dygnet runt  så ca 350 anstälda stog en dag utan jobb vilka tog dom ja gissa inte var dom svenska åkerier i alla fall .

så känner ni medlidande med oss så skriv på våran protest lista ni behöver inte vara någon chaufför el ha något med yrket att göra utan även om ni är kontorister fotografer hemmafruar/killar  ja vad ni nu än gör/jobbar så går det utmärkt att plita ner sin namn "tekning" ändå 

http://www.namninsamling.com/site/list.asp…

En bild som jag tog nere på stranden i Apelviken för några dagar sedan vet inte varför men gillar på något sett dessa snirklande linjer dom visar väl livets väg att det inte alltid är en rakväg genom livet Utan ibland går man med torra skor ibland blir man blöt om fötterna 

Så ni som läser min blogg må best 

Mvh Affe the carbuff 

Inlagt 2014-11-25 13:09 | Läst 927 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Stanna inte ivägen för andra!
Svar från Affe.R 2014-11-25 16:23
Om du läser mitt förra inlägg om den här debatten o våra protester så ska vi inte parkera så att det kan hända olyckor alltså på ett nå¨gorlunda trafiksäkert sett . Men om vi skulle ställa oss på bara P platser då skulle folk inte reagera på detta därför står vi väggren
Anders F. Eriksson 2014-11-25 17:48
Om protesten ska få någon effekt måste den ju synas. Det är ju ändå inte som i Frankrike där det blir totalkaos varje gång lantbrukarna blir sura över något :)
Svar från Affe.R 2014-11-25 18:04
Exakt Anders vi måste ju synas men det vi kommit överens om just nu är detta men vad vi hoppas och vill är att det kommer lite mer och mer märkbara aktioner än detta . Men det är svårt att få till för tyvär så är det allt som oftast mycket prat o väldigt om någon verkstad allt som oftast så händer inget . Men nu så tror jag att många fått upp ögonen och börjar förstå att det inte bara snackas i verkstan utan det händer något oxå
påskrivet å klart från igår, konkurens på lika villkor.
Svar från Affe.R 2014-11-25 17:22
Bra där ju fler som skriver på ju bättre är det . Och jag hoppas att i alla fall några av mina dolda läsare oxå förstår vikten av detta
Ur led är tiden! Klart jag skriver på! Lycka till med er protest! MVH Yvonne
Om ni står ivägen för andra så drabbar det ju en massa folk som inte har med det att göra. Skulle nån idiot stå och blockera vägen för mig när jag har bråttom till något och vägra flytta på sig så skulle det varar risk för handgemäng, jag skulle fysiskt själv flytta på idioten. Har man problem med nåt så får man väl ta upp det med de man har problem med, inte ge sig på tredje man. Det är helt åt skogen.

Vill ni protestera så är ni fria att göra det, men ni är inte fria att förstöra för andra. Risken är ju också att ni stoppar upp och bildar köer som stoppar någon annan viktig transport, ambulans eller vad som helst, där är det sekunder som är skillnaden mellan liv och död, ska folk dö för att ni tycker ni har rätt att ge er på tredje man för er sak?
Svar från Affe.R 2014-11-25 23:42
Tror inte att du riktigt förstår meningen med detta . över huvud taget . Detta gäller alla i samhället då det i högsta grad kan drabba både 1a till 100de man då det inte bara gäller våra jobb utan även DIN SÄKERHET PÅ VÄGEN då dessa chaufförer framför bilar som väger vad ungefär vad 35 st Volvo V70 väger tillsamans .

Med lastbilar som är i många fall trafik farliga med framför allt DÅLIGA DÄCK DÅLIGA BROMMSAR IBLAND INGA ALLS Chaufförer med FALSKA KÖRKORT . INGA UTBILDNINGAR Och det är inte en fråga om utan frågan är när det händer en DÖDS OLYCKA VEM TAR ANSVAR FÖR DEN ? GÖR DU DET Leif ????? . Men du kanske vill möta ett av dessa ekipage på felsida vägen ?

Och Vad tror du all ökande bostads inbrott . stölder av diesel kommer sig av ?? Just det det är för att kunna driva dessa RULLANDE DÖDSFÄLLOR . framåt . Och för att lägga några siffror framför ögonen på dig så STJÄLS DET DIESEL FÖR CA EN MILJARD OM ÅRET JUST NU . DET STJÄLS VAROR FÖR MINST DET DUBBLA VARJE ÅR UR DESSA LASTBILAR Vem tror du får betala detta ? JUST DET TREDJE MAN ALLTSÅ DU OCH ÄVEN JAG i våra affärer för någonstans måste detta betalas .

Men som sagt det är svårt att förstå saker ur ett annat perspektiv när man en gång bestämt sig att så här ska det vara .
Anders F. Eriksson 2014-11-25 23:58
Funderat på att någon gång agera med hyfs och sans, eller ens vanligt folkvett? Jag har ärligt talat sällan stött på någon som ger så otrevliga kommentarer på bloggar eller nyheter.
bentelkalb 2014-11-26 07:58
Jag förstår vad ni är emot. Rättfärdigar det att ni förstör för folk som inte har med det att göra? Att ni riskerar att stoppa ambulanser mm? Vill man protestera och få stöd så ska man göra det på ett sätt som inte drabbar andra. Inte så smart att förstöra för de man vill ha stöd ifrån?

Självklart blir folk förbannade om någon stannar en stor lastbil och vägrar flytta på sig, då får man ju vara beredd på att få skit. Det är dessutom olagligt. Som sagt, hoppas ni inte har ihjäl någon.

Åk till Riksdagen och stoppa upp om ni vill protestera mot lagar, för det är där de stiftas, låt bli att förstöra och riskera andras liv.
Svar från Affe.R 2014-11-26 10:29
Leif Var har jag el någon annan sagt el skrivit att vi ska stå ivägen för andra som tex brandkår och ambulanser ???? ingenstans vad jag vet . Och vi har tex fått tillstånd av polisen att göra en kortege i Sundsvall . Och detta ska följas så regelrätt det bara går just bara för att det inte ska tolkas som något jävelskap och olagligt så vi har vägtransport ledare med oss även TMA bilar alltså dom som står vid väg byggen och blinkar med pilar bara för att vi ska synas och göra detta trafiksäkert

Och som sagt det är inte lätt att förstå saker när man redan har låst sig på en åsikt .
bentelkalb 2014-11-26 10:39
Tja, då kanske jag har missuppfattat det. Det verkade som att ni ska stå ivägen för trafiken, och då stoppar ni ju upp all trafik, en kö stoppar ju även ambulanser mm, den skiljer inte på fordon. Det går ju inte att vara ivägen för oss civila bilister men inte utryckningsfordon liksom.

Men om ni som du säger nu inte ska stå ivägen och sinka alla andra så är det ju ok.
Jag har skrivit på en lista och tycker din bild är passande på något sätt.
Hälsningar Lena