Mestadels en bildblogg med mycket natur.

Dubbla Rariteter!!

Äntligen haft lite tid över för att försöka få några bilder på besökande och fasta rariteter vi har här nere i Skåne just nu.

Vi har haft en hökuggla på besök utanför Sjöbo nu i snart en månad och folk har vallfärdat dit för att fotografera honom, det har varit tillresta fotografer från både Sverige och Danmark med nästan köbildning för att kunna parkera vid sidan av vägen =)

Tacksam uggla att fotografera eftersom den är dagaktiv och inte speciellt skygg av sig är den heller.

Nätet har ju svämmat över med bilder på den, så kan inte säga att jag har varit speciellt engagerad i att fotografera den eftersom alla bilder ser lika ut, men fick ett ryck i går kväll när jag hörde den var kvar och såg den magiska solnedgången med dess fantastiska röda molnskyar och hoppades jag skulle hinna dit innan det var försent.

Han tyvärr inte med det röda skenet utan fick bli en uggla i den Blå Timmen i stället, varför göra det lätt för sig??? fotografera en dagaktiv uggla när det nästan är natt???

Hmm, men jag gillar den dova mörka himlen som lyfter fram ugglan på ett annat sätt än det platta dagsljuset =)

Han satt inte perfekt till utan hade nog satt sig tillrätta för att sova lite intill björkstammen, och man ville inte störa för mycket utan fick bli några snabba bilder bara.

För nästa raritet fick det bli ett besök på Naturum för att försöka få några bilder på uttrarna som håller till där.

Har vetat om dom ett tag men som sagt inte haft tid och möjlighet att besöka dom, men idag så jäklar skulle det bli av,,,

Inga strålande väderutsikter men men, på med kläderna och iväg, inte så mycket folk direkt på morgonen men det fyllde på väldigt fort med både kända och okända naturfotografer.

Jag blir lika förvånad varje gång jag är på ett ställe som drar mycket folk och fotografer, att det kommer fram personer och hälsar och säger att det är så kul att träffa mig och att dom brukar läsa min blogg är på FS, =) stort tack för all respons och är så kul att träffa likasinnade och utbyta olika erfarenheter... =)

Oj så spännande att få se vilda uttrar igen =) är nog mist 30 år sedan jag såg det sist.

Det är tydligen en hona med två ungar och en hane som håller till där, och hur länge till är det ingen som vet!!!

Dom kommer säkert att försvinna när honan stöter bort ungarna för tydligen är hon dräktig igen, vilket bådar gott för utterstammen.

Man kan inte annat än att bli glad när man får se så sådana här vackra och söta djur =)

Jag måste försöka hinna med något besök till och kanske lyckas få lite fint morgonljus som grädde på moset =)

Och så får ni en ormvråk i solnedgången från i går med det fantastiska ljuset som var =)

Over and out.

// Anders.

Inlagt 2016-02-20 15:12 | Läst 6468 ggr. | Permalink

"Hej Anders, fina bilder på hökugglan. Vi har en i Uppsala också och jag lyckades fånga den i flykten förra helgen. Mitt första möte med uggla kommer att bli svårt att slå. Bifogar en länk nedan. Jag har också läst om uttrarna i på denna plats i Skåne. Man blir ju sugen på att hoppa på ett plan...(det finns dessutom en massa storkar vid Flyinge....).Härliga bilder, kanske mest den i solnedgången, för den sticker ut jämför med många andra bilder jag sett. Jag har sett havsutter i Kanada, men det finns uttrar i Uppsala har jag hört... Hälsningar Lena http://www.fotosidan.se/blogs/logholm/min-forsta-uggla.htm"


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Hej Anders,
fina bilder på hökugglan. Vi har en i Uppsala också och jag lyckades fånga den i flykten förra helgen. Mitt första möte med uggla kommer att bli svårt att slå. Bifogar en länk nedan. Jag har också läst om uttrarna i på denna plats i Skåne. Man blir ju sugen på att hoppa på ett plan...(det finns dessutom en massa storkar vid Flyinge....).Härliga bilder, kanske mest den i solnedgången, för den sticker ut jämför med många andra bilder jag sett. Jag har sett havsutter i Kanada, men det finns uttrar i Uppsala har jag hört...
Hälsningar Lena

http://www.fotosidan.se/blogs/logholm/min-forsta-uggla.htm
Svar från Hovis 2016-02-20 17:59
Tusen Tack Lena =)
Ja dom där uttrarna är så häftiga att få se, helt klart värda ett besök, men hur länge dom stannar där är det ingen som vet..
Njut Helgen..
Mvh Anders.
Fantastiska bilder på Hökugglan. Imponerande!
Svar från Hovis 2016-02-20 17:59
Bugar och tackar Ingemar =)
// Anders.
Otroligt fina bilder uppifrån och ner. Lite pluss för uttrarna i solnedgången.
Sten
Svar från Hovis 2016-02-20 18:00
=) Tackar och ja dom där uttrarna är bara helt fantastiska att uppleva..
// Anders
Fina bilder, speciellt ormvråken i det fina ljuset! Utter har jag aldrig sett annat än på Skansen.. de här verkar ju vara rena rama linslusarna.. Hökuggla har jag sett och fotat analogt på 80-talet, som du säger en trevlig uggla som är orädd och dagaktiv!
Hälsn!
Svar från Hovis 2016-02-20 18:02
Hejsan och tackar för kommentaren Jan.
Ja uttrarna är helt oskygga på det här stället vet inte om dom har blivit så vana med folk att dom inte bryr sig??
Men trevligt är det i alla fall =)
Mvh Anders.