Det kommer i ljus.

Mestadels en bildblogg med mycket natur.

Kameran är som ett gift, beroendeframkallande.

Man blir som tokig just nu med det fina vädret som har hållit i sig en tid, man måste bara ut så fort man kan och är ledig =)

Det svåra är att välja var och vilken plats man ska ta för dagen, men har man bråttom att hinna ut så blir det i närområdet som man känner till och där man tror att det är bästa möjligheter just nu.

Så det blir lite snabbmat när man kommit hem från jobbet och iväg med en rasande fart=)

Satsade på en damm i närheten där jag såg vildsvinen i söndags och hoppades att dom skulle komma och dricka och kanske ta ett bad =) Men det blev mest lite fåglar ,som  jag i och för sig visste att det fanns där, två flugor i en smäll med andra ord.

Så det blev lite bilder på Mindre och Större Strandpipare.

Vilken vacker fågel den mindre är med sin gula ring runt ögat.

Och vad väl den smälter in i sin miljö.

Det var ett väldigt liv och kivandes på båda arterna och dom skulle vara på samma sida hela tiden, dom större till vänster och den mindre strandpiparen till höger.

Kom lite annat och gjorde en snabbvisit i dammen med.

Men dom anade nog ugglor i mossen och stack direkt.

Men piporna var inte så blyga av sig , utan passerade mig på bara en meters avstånd där jag låg på mitt liggunderlag och gömde mig =)

På vägen hem så träffade jag en god vän och stor kännare av Fyledalen, Göran Gustafson och han ska ni kontakta om ni ska ta en tur till Fyledalen, han har ett fint boende att hyra ut som det bara tar några minuter att köra ner i dalen ifrån.

Och medan vi stod där och njöt av den varma kvällen så sprang det lite svin över vägen en bit bort =)

Och även en hjort fick komma med på samma bild =)

Ja  nu började det bli sent men han med en sommarbock på vägen...

Han stod så fint och visade upp sig så kunde inte låta bli, Giftet ni vet =)

Ja nu ska det tydligen bli dåligt väder en tid framåt så nu kanske man hinner med att ta hand om ett förfallet hem, bli inte mycket fixat hemma när man bara stressar ut med kameran varje dag...:=)

Ha det bra där ut och var rädda om er =)

// Anders.

Postat 2012-05-29 00:26 | Läst 7519 ggr. | Permalink | Kommentarer (14) | Kommentera

Det var ingen ide att sova i natt..

Första gången på många år som jag tittade på ESC, hade noll koll på bidragen men det var ett bra Svenskt bidrag =) " Rätt låt vann"

Men det slutade sent och tja ,tänkte det var ingen ide att sova någon timme innan man skulle ut i skogen, så fixade lite färdskaffning och körde ut vid tre tiden för att vara på plats i tid ,även om det inte tar med en en kvart att köra ner i Fyledalen dit jag planerade att åka.

Ojj, vad djur det var i farten, man fick köra sakta och ha ögonen med sig så man inte krockade med vildsvin eller hjortarna som sprang omkring.

Fin dimma var det men ljuset var det inte mycket att hurra för kvart över tre på morgonen, och har ni tänkt på att djuren alltid står på fel sida av bilen i 90 % av tillfällena som ges!!!!

Är hopplöst att hänga över passagerarsätet , vrida kroppen i en konstig vinkel samt att försöka med manuellt focus i dåligt ljus,,,,, det blir mest dokumentär skott i den positionen .

Den här suggan var inte långt från bilen och snacka om att hon varnade och vaktade dom små kulltingarna ni ser till höger.

Och var inte så bekväm med att jag inte var rädd för henne, så då blev det till att fly istället.

Det var ett helt gäng på åkern som ni ser, härligt känsla att se dom springa runt i dimman.

Dovhjortarna sågs i flera flockar runt om i dalen.

Nästan framme där jag skulle sitta på post och där var det dax för nästa gäng...På fel sida om bilen igen =)

Tyvärr så var dom redan ute när jag kom dit, men vet att det är flera gäng i området så hoppades på det bästa att några av dom skulle komma på besök när det blivit lite mera ljus.

Men det ända jag såg idag var en hare , men man för vara glad för det lilla =)

Man fick leka med lite annat i ställe.

Det var i den här ljusstrålen jag hoppades att något skulle vilja visa sig i, typ en räv , drömma kan man alltid göra =)

Lite hur det kan vara en morgon i Fyledalen, man träffar nästan alltid på djur av något slag och bara det är en upplevelse i sig =) för man vet aldrig när det rätta tillfället uppenbara sig och det är så spännande att bara sitta där och lyssna och njuta i soluppgången.

Ha en bra vecka på er allihopa =)

// Anders.

Postat 2012-05-27 19:34 | Läst 9933 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Bombina Bombina = Klockgroda..

Tillbringade eftermiddagen och kvällen vid en lite damm där klockgrodorna hade kvällsserenad, så underbart att sitta där och lyssna och se på deras aktiviteter nu i den härliga försommarkvällen.

Inte är dom stora och ganska skygga, så man får smyga sig fram och sätta sig till ro där man tror att dom ska komma nära, men inte lätt att få till en bild från land!!

Jaja bara att vada ut en bit så höga som stövlarna är, krypa ihop i en onaturlig vinkel som är omöjlig att stå längre än några minuter och inse att det här duger inte..

Vad göra?? jo, det hade redan börjat rinna in vatten i stövlarna så det var bara att lägga sig ner i vattnet till midjan och se där kunde jag ju stå på knä=), men kallt var det =(

Men nu kunde jag komma dom lite närmare efter ett tag och ner på lite bättre nivå.

Dom hade en stor kärlek till att ligga i geggan och algerna.

Men fick någon som kom simandes i rent vatten.

Hanarna spelade för fullt och försökte locka till sig så många honor som möjligt.

Här är två honor som tydligen gillade skönsången =)

Dom har otroliga färger på buken som är svårt att se men här ser man en del när Herr Groda spelar för fullt för sina damer i förgrunden.

Och jag vet inte varför han gjorde så här men det kanske är för att visa hur vacker han är och färgerna kanske tilltalar honorna?

Ja det var lite från klockgrodornas rike.

Som tur var så var det en varm kväll så man kunde klä av sig och lägga både sig själv och kläderna på soltorkning =) Men vad gjorde det att man blev blöt när haft en sådan trevlig stund och fått uppleva klockgrodornas sång =)

// Anders.

 

Postat 2012-05-24 23:29 | Läst 6019 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Borta bra men Hemma bäst =)

Nu har man kommit in i hemmarutinerna igen efter dom ca 150 milen genom landet, Pust...

Gulla med katten och snacka lite med papegojorna och kolla över så allt är som det ska,"hmm vad gräset har vuxit på några dagar...

Blåst i Skåne hela dagen men det fick bli en runda i Fyledalen på kvällningen, se till så att allt är som det brukar vara där =)

Såg lite djur i farten överallt.

Men var ju lövgrodorna och lite insekter jag var ute efter så stack till dammen som jag visste skulle ligga i lä för vinden, och var så mysigt att krypa omkring och se allt liv som är i farten.

Och visst var lövisarna på plats =) kan  bara inte låta bli dom när jag är i närheten där dom finns, smilbanden åker upp direkt när man hittar en på en gren, och nu vet jag vilken som är favoritgrenen =)

Oplanerad fototur kan man säg och ändå hittar man något spännande....

Och föryngringen är i full gång även bland dom små krypen.

Lite fint kvällsljus blev det med.

Ja ibland så behöver man inte åka så långt, utan det finns så mycket trevlig på hemmaplan bara man letar.

// Anders.

Postat 2012-05-23 22:56 | Läst 6428 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Den vilda jakten på Lappugglan, Del 3 och Slutet....

Ja det var några trötta gubbar som sakta började rulla mot södra delen av landet, förhållandevis tyst i bilen men inte så konstigt med den aktivitet vi har haft och lite sömn som började ta ut sin rätt.

Samt att vi satt nog båda och undrade var ugglorna tagit vägen? 

När vi väl landat hemma hos Bengt-Ove så flyttade jag över mina saker till min bil och hade ca 10 mil kvar  till mitt kära hem.

Men den där ugglan fanns i min skalle och började tänka på den som var rapporterad i Skåne och det var ju på vägen hem, så tänkte att har jag nu varit borta så länge så vad gör det för ont att lägga några timmar till i skogen, var ju på hemmaplan så att säga, och duschen kan vänta några timmar till, Hmm jo den får vänta....

Ja började leta mig fram på småvägarna och till slut hittade jag rätt =) Ja alltså en massa folk med kikare och kameror så måste ju vara på rätt plats.

Började fråga om dom sett ugglan, och han hade varit synlig för någon timme sedan, lät nästan mer lovande än där vi kom ifrån!!!

Så bara att börja leta och söka i skogen, Och se! Där var han äntligen, upp med stativ och kamera och börja smattra på =) Åååå jag fick han på bild, Yes....Lyckan var stor.......Så för att inte trötta ut er mer i jakten på ugglan kommer här ett gäng bilder på den Skånska Lappisen.

Ja för min del blev det ett lyckligt slut på den vilda jakten på lappugglan =)

Det roliga är att jag sa till grabbarna att jag ska inte åka på planerade fotoresor för jag får aldrig några bilder då!!! Så brukar bara hålla mig på hemma plan =) Men det var tur att jag tog ett sista stopp på vägen hem och fick se den underbara lappisen.

Nu ska jag inte trötta ut er mer om den här resan i alla fall, men hoppas att det har varit en rolig läsning och får Tacka alla för glada och trevliga kommentarer och tillrop och hoppas att ni fått en liten insikt i våran vilda jakt genom Sverige!!!!

Ha det så bra på er där ute nu och njut av sommaren.

// Anders.

Postat 2012-05-22 13:19 | Läst 9052 ggr. | Permalink | Kommentarer (25) | Kommentera
1 2 3 Nästa