Det kommer i ljus.

Mestadels en bildblogg med mycket natur.

De e la fina grodor här !!!

Så var det dax för grabbarna  från Götet att ta en sväng till Grodornas Dal och se om dom kunde hitta några små söta "regnskogsgrodor" =)

Fick ett mail i veckan om att dom tänkt sig en snabb sväng ner till Skåneland för att fylla några minneskort med gröna godsaker.... ( Obs inga Malacogrodor)...

Jag var förbi på fredagen och kollade läget och det såg hoppfullt ut, men när jag tittade efter vad det skulle bli för väder under lördagen så blev jag lite orolig, såg inte så lovandes ut.....

Jag var lite trögstartad på lördagsmorgonen efter veckans jobb med alla hästar, ,, men stack ner vid tio-tiden efter att jag snackat med grabbarna och hörde att dom var i dalen" visste inte hur morgonpigga dom var" skulle visst se någon match på teven kvällen innan?????

På vägen genom dalen så passade jag på att plocka upp Mikael från Borås som var så sugen på grodorna med =) han hade letat i flera år efter dom ??????? Ja lite förvånad blev jag , dom finns ju överallt =)..Det är bara att titta så ser man dom!!!!

Nu var det inte bara lövgrodorna som vi var på jakt efter, utan klockgrodorna var i farten med , och dom är lite lurigare att få till, men om man bara ger dom lite tid att vänja sig och sitter still i början så kommer dom igång och man kan närma sig utan att dom slutar tuta =)

Men så här kan det se ut när grabbarna får se sin första klockis =)

Är kul att se hur glada men konsentrerade gubbarna ser ut när dom äntligen börjar få in blicken och hittar själva =)

Jag och namn =(   Kenny till vänster och ?, hmm har det på tungan men får fylla senare......"Ja jag skäms..." Men så klart Tommy var det ju =)

Ja så här ser en klockgroda ut för er som inte vet..

Och som ni vet gör man allt för att få till en bild =) tror vi alla känner igen oss i den här ställningen....

Tommy krypsmyger eller något åt det hållet =)

Och om inte annat så kan det bli lite köbildning när det hittas något trevligt i buskarna.

Själv så brukar det inte bli så många bilder av djur och natur när jag är ute och försöker visa runt lite på hotspot-ställen, jag har ju fördelen att ha ganska nära till dom här krypen men kunde inte låta bli när den här kräftan kröp upp 20 cm framför mig =)

Men gubbarna verkade ha fullt upp att göra och radade upp sig efter brännvid =) och närgräns!!!!

Frode till vänster och Kenny längst till höger,

Men en groda fick jag på bild i alla fall... Ja den gröna alltså,,, Frode med kameran så ni förstår.

Kenny längst till vänster hade det inte lätt idag, Han packade in och packade ut,, packade in och frågade var är gubbarna?ska vi åka snart?? Flyttade bilen och ropade kommer ni snart,,, Vad fick han för svar??   DE E LA FINA GRODOR HÄR!!!   innefrån skogen,,,,,, Packade ut och alla trodde det var klart, Kenny in med sakerna i bilen, Pang, Kungsörn på ingång= Packa upp,,, Glada på ingång=Packa upp,,, Och jag är säker på att jag har glömt flera andra packa upp =) och packa ner....

Nu höll jag på att glömma Mikael från Borås =) Tror han blev nöjd med dagen och ska bli spännande att få se vad han visar för bilder på grodorna, och kul att han fick några på bilder efter alla år som han har letat efter dom =)   " Jag vet hur frustrerande det kan var att leta efter något som bara ska finnas där och inte hitta det"

Men det är alltid lika kul att få träffa på gamla och nya fotovänner, och tyvärr så blir det för lite snack med alla =) Man hinner bara inte med.

Lång dag blev det och började bli så smått hungrig frampå kvällen så det var bara att dra hem och fixa någon mat, och en jäkla tur att man har en vedspis =) Gasolen tog slut "visste att den var på sluttampen" men glömt fylla på i veckan, men bra man reder sig själv =)

Bara tända i spisen och brassa på, och så hann man med ett extra glas vin=)

Tja , det här var dagens händelse och hoppas att grabbarna var nöjda med dagen, man hoppas alltid att dom ska få något med sig hem på kortet när dom kört så långt, Och Vi Hade i Alla Fall Tur Med Vädret  Och Grodorna =) 

Själv tycker jag att det blev en kanondag tillsammans med härliga fotokillar som brinner för naturen.

Sängen lockar nu och klockan ringer kl 3 =)

Så sov så gott på er.

// Anders.

Postat 2012-06-16 23:21 | Läst 11150 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Juvelen i Grodornas Dal..

Blivit några snabba besök i grodornas dal nu i den härliga blomstertid som har kommit =)

Tagit några turer nästan varje eftermiddag efter jobbet för att hinna med att njuta av allt det goda som det bjuds på just nu i naturen.

Om jag kunnat sjunga så skulle jag tagit i med en skönsång som en hyllning " men om jag gjorde det skulle jag nog inte få se ett djur med min sångröst =( "

Så får bjuda på några blomgrodor istället så här strax innan midsommar..

Är dom inte underbara =) med sina små tår och fötter och ljuvliga ögon.

Men hur var det nu med den där Juvelen???

Jo han har lurat mig i mer än en vecka, ja nästan i ett års tid..

Men speciellt den här veckan, har sett den flera gånger varje dag men inte lurat ut var han har sitt favoritställe.

Smygit runt , bytt ställe, nästan blivit tokig på att se han flyga förbi på en meters håll,, Grrrr

Men skam den som ger sig, har bara varit att ta nya tag varje dag =)

Och i dag så tror jag att jag har lurat ut det, så ska bli spännande till helgen när man kan lägga några heldagar på plats, nu när jag tror att jag vet var han fiskar =)

Vet inte var han kom ifrån, det bara plaskade till strax framför mig, och trodde det var en fisk men så satt han där på pinnen i tre sekunder =)

Och tror ni att jag blev förvånad???

Jag höll ju på och sätta mig till rätta och fixade med kammonätet , men jag han med ett par bilder som tur var =)

Men så kul att få se han på så nära håll, och som ni förstår så vet ni var jag är i helgen =) På jakt efter Juvelen så klart ....

// Anders.

Postat 2012-06-07 22:30 | Läst 8862 ggr. | Permalink | Kommentarer (17) | Kommentera

Nu fattades bara snön!!!!

Satt hemma och tjurade och lyssnade på åskan och hagel och regnskurarna som smattrade på fönster och hus =(  ,helt vitt ute på marken och började fundera på var sommaren tog vägen som man hade fått en föraning av här om veckan....

Plötsligt plingade det till i nallen och det var en vän från Malmö som undrade vad jag höll på med?

Tja skottar snö , svarade jag =), Ska vi hitta på något??? ja det är klart, en snabb koll på väderkartorna och såg att i västra Skåne skulle det var helt ok, men blåst och någon spridd regnskur.

Vi tog ett snabbt beslut att se om vi kunde få några skärfläckor på bild, så snabbt in med kamerasakerna i bilen och började köra i regn och bara +7 grader varmt, kolsvart på himlen och det såg inte så lovandes ut kan jag säga...

Men fördelen med kusterna är att det skiftar snabbt så väl på plats fick vi kanonväder, och titta där var dom och ungar hade dom med =) Jippi... Ut med sakerna fort som attan och slänga sig på mage och försöka få några bilder på dom små söta ungarna som sprang omkring.

Helt bedårande och underbara =)

Även föräldrarna var på plats och vaktade sina små, 

Nu hade vi lite tur när vi kom dit, det är ett skyddat häckningsområde så man får inte beträda markerna men dom små ungarna har inget begrepp om var dom ska hålla sig, utan trampar på lite överallt och dom här hade tagit sig utanför staketet så vi kom väldigt nära =)

Men det var bara en kort stund innan föräldrarna lockade in dom på säker plats där dom ville ha dom små kära.

Ja så det vara bara till att börja gå runt området och kolla över vad som fanns där och se hur det såg ut.

Var första gången jag var på platsen men kommer att ta mig dit så fort som möjligt igen =)

Full fart på föryngringen och vaktposterna varnade för fullt ..

Det bjöds på många tillfällen, men nästa gång ska jag släpa runt på stativet med, nu hade jag bara groundpadden med ,för tänkte mest på låga markbilder.

Men helt klart spännande att sitta där och vänta =)

Med lite bättre planering nu när man vet hur området fungerar så ska det bli spännande att se vad det kan ge vid nästa besök =)

Sen iväg och leta lite mer på andra spännande ställen för framtida bruk och utflykter , samt en paus i bilen medan ett oväder drog förbi med mycket regn igen =(

Sen blev det en kvällsfika innan vi sökte upp några härliga betesängar vid kusten som ser mycket lovande ut med ett rikt utbud av diverse fåglar och fina miljöer.

Tänk vad kul det är att få komma till lite nya ställen och marker =)

Stort tack till min kära vän som visade runt mig och bjöd på en underbar dag =)

// Anders.

Postat 2012-06-03 11:00 | Läst 5053 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera