Det kommer i ljus.

Mestadels en bildblogg med mycket natur.

Nu börjas det =) Kronhjortarnas brunst....

Första kvällen som jag var ute för att kolla upp hur det var med kronhjortarna =)

Trodde det var lite tidigt än, men har sett att dom börjat samla sig i flockar så tänkte att det var bara att sticka ut och se hur det stod till med dom.

Och som vanligt så väntar och väntar man och tror att i kväll så blir det nog ingenting, men just i det sista ljuset så jag något inne i skogen som rörde på sig =) Japp, kronis på gång och så klart inte där jag ville ha dom =)

Var ju mest ute för att titta som sagt så rensade inte upp allt gräs som var i vägen plus att jag var säker på att dom skulle komma från ett annat håll där jag rensat =(

Men dom var där =)

Ja ni ser hinden hoppas jag =) som vanligt kommer dom och kalvarna först och tänkte att jaja dom är här i alla fall, får säkert inte se någon tjur i kväll, det är bara början på brunsten....

Satt och tittade på hindarna och så hörde jag det =) första brölet,,, Yes han finns här =)

Och så helt plötsligt kom han ut på fältet där det fanns lite ljus kvar =)

Satt lågt och som sagt dom kommer alltid där gräset är =)

Men vad gör det , bara att få se han i år igen är lycka nog.

Han tog en repa över fältet och sen strålade han tillsammans med sina honor och såg så nöjd ut.

Ja nu blir det en spännande månad med lite sömn, tidiga mornar och sena kvällar allt för att hinna med hjortarna och få den där bilden man vill ha =)

Tja det var lite från kvällens äventyr och hoppas det kan förgylla kvällen för er, lär säkert återkomma om jag får den där bilden jag talade om =)=)

// Anders.

Postat 2012-08-29 22:02 | Läst 6070 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Underbara morgon =) men aldrig är man nöjd!!!!

Upp i ottan för att förhoppningsvis få se kungsfiskaren i farten, nu vet jag av erfarenhet att mina planerade fototurer inte brukar bli så bra =( men hoppet det lever och det tappar jag aldrig.....

Väl på plats så upp med gömslet sätta sig på pallen och tänkte att ja nu får jag sitta här och fundera, tände en cigg och tänkte hälla upp lite kaffe, glöm det, PANG där satt han på knapp 3 meter och tittade =)

Inte mycket till ljus så här i gryningen men det var bara till att höja iso fixa med bländaren och skjuta på lite, man vet ju inte hur länge han stannar, så några kort skulle jag ha i alla fall...

Tänk att äntligen få se han sittandes och inte bara flyga förbi som ett jasplan.

En snabb lite rackare är det och när man har han så nära är det inte mycket att spela på.

Jag hoppas att nästa gång jag ser han att jag ska kunna köra snabbare slutartider och lägre iso för jag missade flera flygbilder som blev oskarpa...... =(

Men men jag fick i alla fall se han på nära håll och det var inte dåligt det heller =)

Aktiviteten var inte dålig ,utan han bytte ställe hela tiden och här sitter han precis på närgränsen på mitt 400 mm, och om man vetat att han brukar sitta där på stenen så skulle jag ha legat ner och fått en annan vinkel men jag vågade inte röra mig för att inte skrämma honom.

Snabb som attan att fånga fiskarna och samma här för dålig slutartid för att få en skarp bild när han slog ihjäl dom.... Men nästa gång såååååå, =)

Ja det var några från mitt möte med kungsfiskare, och den här gången så fick jag lite mer tid på mig och jag längtar redan till nästa gång vi möts =)

// Anders.

Postat 2012-08-24 22:06 | Läst 6640 ggr. | Permalink | Kommentarer (18) | Kommentera

Photo Meet-Up i Danmark

Jag och min gode FS-vän Jens Christian fick en inbjudan av en gemensam vän i Danmark att få delta i det här härliga eventet  som skede i ett helt underbart kalkbrott.

Första gången för oss båda som vi åker på något liknande och det var med spänning vi packade bilen full och gav oss iväg på förmiddagen.

Väl framme så möttes vi av en storslagen utsikt med ett vatten som var så blått att det nästan gjorde ont i ögonen =) Men ack så vackert... Ja, var bara att ta sakerna på ryggen och börja klättra ner, (enligt uppgift så fick man inte köra ner i kalkbrottet, men väl nere och vi strålat samman med Mona som bjudit in oss så sa hon att vi kunde göra det i alla fall =) Bara att börja ta sig upp till bilen igen och jag lovar att det var varmt, man är nere i en stor gryta och solen bara pressade på från en nästan klar himmel.

Klart spännande att se alla fotografer och modeller som samlats, många hade redan förbokat för shoots, men det var flera av båda sorterna som bara kommit dit för att försöka att hitta på något, så typ hugg tag i en modell och fråga om hon var" frisk" på lite bilder =) och inte var det någon som sa nej, utan var genast på hugget för lite bilder.

Men inte så himla lätt i alla fall kan jag tala om,miljön fanns så klart men man var inte så förberedd som man skulle ha varit =( man skulle haft huvudet fullt med planer på vad man skulle göra, och framför allt pluggat på det Danska språket, för trotts det nära avståndet uppstår det språkbrister från båda håll =)

Ja det vara bara att försöka att få till något, söta modeller var det gott om så det var bara att skicka ut första bästa i vattnet och prova sig fram =)

Den här damen var en fröjd att jobba med kan jag tala om =) visst vad hon gjorde och bjöd på sig helt och fullt.

Varvara Isakovskaja är hennes namn och otroligt proffsig.

Nu var det kallt i vattnet så det blev ingen längre stund innan Varvara blev kall och behövde värma upp sig lite.

Trevligt med nya kontakter som man kommer att jobba med i framtiden =)

Ja så var det bara att ta tag i nästa modell =) Nu blev det 2 st, jag hade haft lite kontakt med en tjej som heter Stine Malmros Christiansen plus att jag träffade en trevlig kille där Kenneth Moe, och ville försöka att göra något med dom 2 tillsammans, underbara människor och vi fick till ett litet snabbjobb innan dom skulle iväg på förbestämda shoots.

Hade en idé som jag ville göra med mycket tattos på modellerna, och här fanns det jag ville ha =)

Nu var det lite ont om tid men fick till några i alla fall som en början.

Men det verkade som om dom tyckte om vad jag ville göra så i framtiden kommer vi lägga lite tid på det =)

Ja mycket var det som hände hela dagen och en vilopaus fick det bli =) Som tur var tog vi med oss en pinnstol hemifrån som var mycket omtyckt av både modeller och fotografer =)

Christian behövde nog svalka fötterna lite efter allt klättrande bland kalkstenen...

Det här var bara några av modellerna som jag hann med, har massor med bilder att gå igenom och skulle bli allt för långt inlägg om dom skulle få plats här med.........

Ja det är inget snack om att man inte fått blodad tand efter det här äventyret, utan kommer att åka igen så fort det kommer en inbjudan från vårat grannland.

// Anders.

Postat 2012-08-06 20:40 | Läst 10750 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera