Det kommer i ljus.

Mestadels en bildblogg med mycket natur.

Lång lördag i skogen.

Upp tidigt för att besöka ett ställe som brukar vara intressant med många hjortar och hoppades på att få lite fina dimbilder =)

Kollade av vinden och satte mig på en plats där jag vet att dom brukar gå in och ta daglega, brölade från alla håll och kanter men inte ett djur i sikte, nu såg jag inte så långt i och för sig i dimman men ingenting som närmade sig i alla fall.

Hmm, man får väl ta och röra på sig lite och smyga runt och se om det kan vara läge lite längre bort, men se där,, där var det något som rörde på sig, tog en omväg runt i skogen så jag skulle komma ut på ett bättre ställe plus att dom inte skulle få syn på mig.

Men var var dom på väg???

Jo på väg till det första stället jag satt på så klart... Men hann med några bilder i dimman i alla fall även om dom var på väg bort från mig.

Såg dom här först innan jag kommit fram i skogskanten, sen kom han den stora gåendes.

Ok, då var det bara att omgruppera sig fort som bara den igen, men nu var det svårare att komma dom nära.

Stod helt rätt i vinden men dom var lite misstänksamma i alla fall och han visade det tydligt och var väl, osäker på om det var en konkurrent som satt där i gräskanten.

Men det var bara att sitta still och njuta av dom härliga hjortarna.

Men så lugnade dom ner sig och la sig ner och vilade efter nattens vedermödor.

Fick reda på att det här är hans favoritplats på dagarna och ligger här jämt så nu kan man planera in det lite bättre till nästa besök =) är bra när man får tips av dom lokala personerna som har järnkoll på djuren.

Och det var skönt att ligga där i solen och gäspa och vila upp sig såg det ut som.

Åkte dit på kvällen men det gav ingenting för långt håll och lite andra störningar runtomkring, men det kommer förhoppningsvis flera tillfällen på den här maffiga tjuren så det är bara att passa in med väder och vind så kanske man kommer i ett fint läge =)

Over and out.

// Anders.

Postat 2013-09-22 15:06 | Läst 7584 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Hmm, hade verkligen inte planerat en nattfotografering av hjortarna i dag,,,,

Blev ledig lite tidigare i dag och tänkte passa på och vara på plats extra tidigt, men det ser ut som om man behöver sitta hela dagarna på pass just nu för att få till det.

För visst var dom redan ute på olika håll när jag åkte ut, börjar undra om dom inte är ute och äter lite lunch mellan 14,00-16,00..... men man har ju inte tid att sitta där hela dagarna och checka in deras hålltider.

Men det var en fin kväll så det var bara att sätta sig och ta det lugnt och invänta vad som skulle komma trodde jag, nej då inte det, dom ville inte alls i kväll..

Mörkare och mörkare blev det, och det fanns ett enda litet svart moln på himlen och det var rakt för solen och vill inte röra sig en millimeter kändes det som =(

Ja till slut så flyttade det sig lite på sig så lite ljus kom fram, men var så dax då, nu var det riktigt mörkt ute.

Men som vanligt är det då dom kommer fram igen, så det var bara försöka sig på lite nattfotografering =( vågar inte tala om vilka iso jag använt här men det kan ni nog gissa när ni ser bilderna =)

Den här rackaren stod på bara 10 meter i ca 5 minuter och typ morrade på mig och undrade vad jag var för något innan han bestämde sig för att det var bäst att dra i väg till tryggare marker.

ja sen var det full fart runt omkring mig och det var bara att leka lite med kameran för att testa lite =)

Men även om det bara är lekbilder för att prova kameran så blir man klart imponerad av vad dom klarar av när det är nästan är helt svart ute.

Ja nu är det bara hoppas på att månen är lika klar i morgon biti så kanske man har bättre tur då =)

Hmm, det var lite från kvällens hjortjakt i Skåne, så får vi se om ni får en ny rapport i morgon =)

Over and out.

// Anders.

Postat 2013-09-20 23:16 | Läst 6934 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Oj vilket brölande =)

Nu har det verkligen kommit igång med kronhjortarnas brunst =)

Satt i en lite speciell mosse i går kväll och spanade med min fotokamrat Jens Christian vi har varit på den här platsen fler gånger nu under några veckor och spanat men inte fått något napp på hjortarna, nu har dom i och för sig kommit i gång sent i år med brunsten så det har varit väldigt lugnt när vi har varit där tidigare.

Men som sagt i går kväll brölade det överallt i skogen =) vi smög runt lite för det verkade inte vara någon fart just där vi hade satt oss och vill se lite var dom olika tjurarna hade mutat in sina revir.

Jag var iväg en runda först sen tog Christian en tur för att se om han kunde komma någon tjur nära ...

Och synd om han, tog inte många minuter från det att han gått innan en lite tjur tittade fram =)

Lite långt bort men kul att det var något som rörde på sig i alla fall =)

Han var inte framme så länge utan flyttade sig till en annan del av mossen.

Ja nu blev det lugnt igen förutom att man hörde alla bröl från skogen, ibland långt bort och ibland riktigt nära så man var på helspänn hela tiden om det skulle komma fram något av dom stora tjurarna som finns i området.

Jag blir alltid lika förvånad av hur dom helt plötsligt står framför en fast man sitter och tittar hela tiden så,,, jaha var kom dom djur ifrån???

Den här hinden med en kalv stod bara där, och hon var väldigt uppmärksam och tittade in i skogen hela tiden, säker i en halvtimme innan hon började röra på sig.

Jodå hon hade koll på den andra lilla tjuren som kom fram och tog sig fram i dom djupa vattenhålen som är på mossen.

Dom rörde sig lite runt om men sen drog dom sig in i skogen, men spännade när man sitter så här mitt i skogen och lyssnar på alla djuren som rör på sig runt en, vildsvinen var ca 50 meter bort och bråkade med varandra man hörde några kronhjortar som stångades inne i skogen, svanarna som kom flygandes  =)

Ja det blev väl ingen märkvärdig kväll förutom att det var så skönt att sitta där i skogen och njuta av det underbara =)

Man kan väl kalla sig för naturromantiker kanske, men vad gör det bara man har kul.

Jag vi satt länge och bara lyssnade på allt som hände och tittade på det vackra månskenet som det var, och tur att det var det för det är inte lätt att hitta ut ur mossen när det är svart ute kan jag tala om =)

Ha en skön helg på er alla.

Over and out.

// Anders.

Postat 2013-09-20 12:23 | Läst 6778 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

På plats igen.....

Blev en vända i går kväll för lite hjortspaning igen, bäst att passa på när vädret är på topp.

Satte mig på ett ställe där jag tidigare har fotograferat en 18-taggare och hoppades att han skulle komma fram i det fina kvällsljuset.

Men som sagt det blir aldrig som man tänkt sig, hände inte så mycket men vad spelar det för roll när det var en sådan underbar kväll =) bara att sitta och njuta av det fina vädret.

Men sent om länge så började dom komma ut på fältet, en 10-taggare med lite hindar så alltid något att titta på, är kul att se hur försiktiga dom är innan dom har kollat över området och inspekterat att det inte är någon farlig fotograf eller annat som kan störa dom =)

Han var väldigt försiktig hela tiden han var framme och spanade in skogskanten hela tiden.

Även fast han hade sina hindar med och jagade bort några mindre tjurar var han på sin vakt.

Inte ett bröl gav han ifrån sig utan bara smög omkring och tittade oroligt mot skogen.

Nu började det bli väldigt mörkt men är spännande och bara sitta och titta på dessa fantastiska djur och se deras beteende =) 

Men jag tror att det var den här som han hade lite respekt för, han kom inte fram fören det var riktigt mörkt ute och det var inget snack om att det var han som var kung för kvällen.

Iso 10000  f/3,2  1/100 sec, ja som ni förstår var det mörkt ute, är inte ofta man kör med iso 10 000 men är kul att prova när man ändå sitter där =)

Det här var nog en tuffing som fått lite stryk nu under brunsten för han haltade en del på höger bakben men det var ingen på plats som vågade utmana honom i kväll i alla fall.

Ja det blev ju mest lite dokubilder men som sagt kul att det är i gång nu och så får vi hoppas dom kompenserar den sena brunststarten med att hålla på lite längre ut på hösten =)

Over and out.

// Anders.

Postat 2013-09-14 09:18 | Läst 6666 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Segt och mera segt men i kväll så släppte det =)

Åååå vad sena dom är i år dom där kronhjortarna,,,

Varit ute massor med kvällar och spanat och lyssnat smugit runt i skogarna och nästan helt tappat sugen när man knappast inte hör ett bröl eller ser en hjort som rör på sig =(

Varit på mina riktigt säkra ställen som är garanterat bra platser för hjortarna nu under brunsten, ok har inte varit på dom så kallade kända platserna dit alla andra åker och det är fullt med fotografer i varje buske =), är roligare med sina egna lite speciella ställen som man har möjlighet att bevaka.

Båda är jäkligt bra, men det ena stället har en häftig miljö som bara är så flott, och jag bara väntar på att få några bilder därifrån =) Dom har inte kommit igång riktigt där än =(

 Men i kväll blev det en sittning på ett ställe med mycket djur och där dom brukar vara i gång med brunsten väldigt tidigt, ja i sista delen av augusti brukar det vara full fart där, men icke sa nick.... Inget är som det brukar i år....

Men i dag så verkade det som om det börjar komma igång =) var ute lite extra tidigt bara för att vara på den säkra sidan så att säga =) , vet att ibland så kommer dom ut här mitt på dagen och då är det inte så lätt att smyga sig ut på pass....

Men vad spelade det för roll???? vad ser man när man sitter i bilen och är på väg fram???

Ja ni ser själva,,, förvisso långt håll men kan det bli mer Skånskt än så här =), Hmm jo det kan det nog bli, tror det kommer en bild längre fram ....

Jaja det kanske kan bli en bra kväll i alla fall tänkte jag =)

Bara att bära iväg med gömsle stativ och kameror och allt annat man släpar på....

Hällde upp en fika och slog mig till ro och funderade på om det skull hända något mer??? som sagt har ju börjat misströsta efter alla gånger jag varit ute.

Men se där redan kl 1700 tittade det fram några djur en snabbis =)

Inte mycket att hänga i granen men det var i varje fall en hjort =) och ingen var gladare än jag =) nu jäklar blir det fart...

Haha, trodde jag ja,,, visst det började bröla en del  vid 1800 men sen var det helt död, och man satt och fuderade på vad det är som händer i naturen ???

Men sen så började det rör på sig, knak och bröl från skogen på lite olika håll sen började det ramla ut djur lite var stans, så nu var det bara att börja trycka på knappen =)

Visste inte riktigt var jag skulle sätta skärpan men det var bara att leka på  =)

Det sprang lite djur överallt som sagt, och när man fått några bilder så kunde lugna ner sig lite och vänta och se om några gick fram i ljuset som fanns.

Jo snart så kanske dom ställer sig rätt =)

Nja, kanske inte än men en nyfiken publik fick dom i alla fall som undrade vad dom bråkade om =)

Hmm, ser ut som om han funderar på om det händer något spännande där bort...

Kanske var dom här han kollade in??

Hade i alla fall tur att dom vände upp mot släpljuset en lite stund =)

Härliga är dom även om det bara var dom där små rackarna som var framme och bråkade, hade ju hoppats på några stora feta tjurar som skulle göra upp =)

Blev i alla fall ett fint månsken när man började packa ihop för att smyga bort till bilen, och vad ser man då =) jo några till som har en fajt,, klart mörkt nu så upp med ios,t som bara den och försöka få några bilder där med.

Tydligen en stackars hind som dom bråkade om =)

Ja just det hur var det nu den där Skånska bilden,,, Hmm ja inte blev den så bra där i mörkret men en hjort och väderkvarn blev det, så det är väl Skånskt om något =)

Och så klart den sista bilden blev så klart i det sista ljuset =)

Ja som sagt nu får vi hoppas på att det fortsätter och att dom kommer igång på alla ställen =)

Ha en fin höst på er där ute =)

Over and out, Anders.....

Postat 2013-09-12 23:45 | Läst 7438 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera