Mestadels en bildblogg med mycket natur.

Måkläppen och gråsälar.

Tog en tur till Måkläppen, Falsterbo för att se om man kunde se några sälar innan dom stänger av för året. Är ju skyddat område och man får bara gå ut dit under november fram till sista januari.

Här ute på Österlen såg det fint ut på morgonen, och man såg nästan solen ;) så tänkte att det här blir hur bra som helst, men ju närmare Malmö och Falsterbo man kom, dimma och dis i massor.

Man såg knappast fyren när man vandrade ut.men är man på plats så är det bara knalla på, och se vad är det som ligger där ute i vattnet........ Sälar, ca 12-15 st som lekte och bråkade med varandra.

Så visst var det tur i oturen om man tänker på vädret, så hinner man inte ut en gång till i år så får man vänta till i höst och passa in en fin dag där ute.

Fick äver en kurs i hur man letar bärnsten av ett par som plockat där ute i 25 år, och som berättade att hade jag varit ute tidigare så låg det 50 sälar på stranden,,,,,

JA men jag såg några i alla fall :)

Ha en bra dag på er alla

// Anders.

Inlagt 2011-01-25 16:10 | Läst 7326 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Håller båda tummarna på att det blir hyfsat väder i slutet av veckan . Bilderna är läckra hur som trots det gråa vädret.

Ha de gott // BoB
Lycko dig som fick se sälar och det är så vackert där, var där för ett par år sedan 3 januari, men såg inga sälar, däremot var det en fantastiskt fin solnedgång, Härliga bilder på sälarna!!
Svar från Hovis 2011-01-27 08:09
Ja attans tur , och det var första gången jag var där ute men helt klart inte sista.
Bättre planering och stämma av vädret så kan det blir spännande.

// Anders.
Tycker allt att du fick till bra bilder trots att vädret kanske inte var så upphetsande. Inte minst gör sig de sex bilderna bra i svit tillsammans med texten. Får vi se bilder på bärnsten nästa gång kanske?
Svar från Hovis 2011-01-27 08:07
;) ja man kanske ska ta med kratta och spade och leta men mycket jobb för att hitta så lite.
Dom jag pratade med hade nog grävt i flera timmar och inte hittat något än,och nu började dom komma in i det skiktet som var intressant,,,,,,,
// Anders.
Härlig läsning o fina bilder! Gillas mycket. Mvh Christian
Svar från Hovis 2011-02-01 17:33
Vi får vara lite snabba i Höst när dom öppnar igen och så får du hänga på oss dit ;)
// Anders.
2014-01-22 11:31   Per-Olof Jonsson
Hej Anders!
Fina bilder på sälarna. Jag och en god vän har tänkt att ta oss ut där till helgen. Bistert väder väntas. 3-5 minusgrader och 13-15 m/s. Kan man ta sig ut hela vägen? Det blev väl en kanal som skär av Måkläppen under stormarna. Finns den kvar? Vi har inga vadarbyxor.
Hälsningar
Per-Olof