Diverse bilder från min vardag och lite annat. All photographs in this blog © Bengt Gustafsson, Bengts Bilder.

13-153 332/365

De tre kärlen till vänster är hör tidningar, längst in två kärl för pappkartong. Om alla pressade ihop sina kartonger skulle lite mer rymmas kanske... 

Man nog också ersätta ett tidningskärl med ett för kartong

Inlagt 2019-12-03 11:15 | Läst 925 ggr. | Permalink

"Att det ska vara så svårt med vanligt sunt förnuft. Ser precis ut som hos mig. Får det inte plats så är det bara att slänga på golvet. Glas i plastlådan, tvättställningar i metallådan , plast i komposten. Man behöver inte ens kunna läsa för att förstå var saker ska ligga. Det är ju någon som ska hämta det där och får städa upp efter andra. Jag skulle vägra. Sten"


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
He he, känner igen det där.. Det som är så enkelt att vika ihop en kartong.. på riktigt! Ge kartongen ett litet snitt i den långa skarven undertill (själv brukar jag dra en boxarnäve i tejpen där så spricker den..), gå ner till återvinningen med övrigt som antagligen ligger i kartongen, och det sista man gör när kartongen är tömd på annat innehåll är att riva tag i 'snittet' undertill, då öppnar sig den sidan av hela kartongen, och kartongen viker nästan ihop sig själv till ett helt platt 'kartongark'.. Sommarjobbade som ungdom i livsmedelsaffär, mycket av jobbet bestod i att vika ihop kartonger som många varor kommit i..
Hälsn!
Svar från begust 2019-12-03 18:45
Tack Jan, jag har också arbetat i butik. Många tänker inte på att någon annan ska jobba där.
Hej Bengt - fin dokumentation.
Vi kender til det samme problem her hos os - sk...... irriterende.
Mvh. Erik.
Svar från begust 2019-12-03 18:46
Tack Erik, minst sagt irriterande, men människan är av naturen lat? Mvh Bengt
Att det ska vara så svårt med vanligt sunt förnuft. Ser precis ut som hos mig. Får det inte plats så är det bara att slänga på golvet. Glas i plastlådan, tvättställningar i metallådan , plast i komposten. Man behöver inte ens kunna läsa för att förstå var saker ska ligga. Det är ju någon som ska hämta det där och får städa upp efter andra. Jag skulle vägra.
Sten
Svar från begust 2019-12-03 22:21
Tack Sten, jag förstår inte heller hur det kan vara så svårt, att göra rätt.
Det är som vanligt: NAP "nån annans problem" (Liftarens guide...). Passar även här. Tyvärr.