Medlem i Fotoklubben Avtrycket

Jag skramlade ihop 77 poäng totalt - 3 bilder deltar i "Mästrabilden 2023"

Om någon frågar mig var mitt största fotointresse ligger brukar jag svara gatufoto och sedan kommer natur/fåglar.  Jag brukar aldrig nämna porträtt. Jag har väl tagit sisådär mindre än 20 porträtt om man räknar bort porträtt på barn och barnbarn. Det har blivit några porträtt på min far, då han levde, vid hans köksbord under kökslampan. När det gäller natur har jag åkt till fågeltornet i Ågesta eller Kvismaren utanför Örebro (Min dotter bor i Örebro) och till det fotat natur där jag råkat vara. Mest krut har jag lagt ner på gatufoto och jag har t.ex varit i Havanna/Kuba och i  New York några gånger. I Stockholm är det i princip gatufotospaning dagligen.

Då inträffade det märkliga i Masters -  1:a plats "Natur" och 2:a plats Porträtt. Ingen placering i "Ögonblick", dock 2:a i senaste numret.

Sedan får man väl hålla en viss distans till tävling i bild då ingrediensen "subjektivitet" utgör är en stor andel vid bedömningen, vilket är helt naturligt.

Som "fotograf" med bilder utan proveniens får man suga åt sig av den uppskattning som bjuds. Vi får väl se hur det går med tre bilderna i "Mästarbilden 2023"

Inlagt 2023-05-22 16:04 | Läst 516 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Grattis! Jag har en bild med i omröstningen.
Hälsningar Lena
Svar från McBear 2023-05-22 22:01
Ja, vad trevligt😊🐻
Jag tycker du är suverän på gatufoto, men bilden på det knotiga trädet var inte dumt heller - fint i svartvitt.
Svar från McBear 2023-05-29 08:51
Tack ska du ha Lena😊