Här publicerar jag mina foton, utan tanke på vem som kan tänkas gilla dom eller inte. Allt möjligt som fastnar i "skottgluggen" kommer hamna här.

Svartvitt porträtt

Detta är mitt första försök att göra ett svartvitt porträtt av ett foto jag tog i färg. Det är ett antal fel med det, som alltid med första försöken. Jag bara tog upp kameran, en kompaktkamera av märke Casio, och fyrade av medan hon satt och vilade. Hon hade inget emot att jag tog fotot men jag kommer inte ihåg hennes namn så det blir väl rena slumpen om hon skulle hitta bilden nu. Det är det minsta av problemen med bilden. Kameran är inte den bästa för denna typen av bilder så det blev väldigt grynigt hur stilla jag än satt för att ta fotot.

Sen har vi beskärningen av fotot. Hur kunde jag klippa av en del av hennes hår? Bakgrunden kunde jag inte göra nåt åt. Det var ett improviserat fototillfälle, stressat och alla andra sprang omkring som yra höns.  Trots det är jag rätt nöjd med bilden ändå.

Inlagt 2014-03-05 12:40 | Läst 3872 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Inte illa alls tycker jag - för att vara en färgbild som är direkt konverterad till svartvitt. Antagligen hade du lite tur. Många bilder som ser bra ut som färgbilder, blir helt hopplösa som svartvita. Det beror på att färgerna har en separerande, urskiljande verkan i sig. Det betyder att en överföring till svartvitt från det som man fotograferade som färg, kan skapa en riktigt plottrig rishög av motivet. Man bör alltså tänka i svartvitt redan vid kompositionen om man vill ha fina svartvita bilder.
Hej
Var inte för kritisk mot dig själv, det finns alltid två som värderar och betraktar en bild, fotografen och "den andre". Man ser alltså bilden annorlunda om man inte tagit den själv. Jag tycker att du fått till en riktigt bra svartvit bild. Jag hade varit nöjd med den bild du fått till. Gråskalan är bra, hennes blick gör hela bilden osv.

Hälsningar

HYB
En får tacka för berömmet. Detta ger mej modet att fortsätta i samma stil. Tack än en gång.