Här publicerar jag mina foton, utan tanke på vem som kan tänkas gilla dom eller inte. Allt möjligt som fastnar i "skottgluggen" kommer hamna här.

Sammanfattning av sommaren 2020 + ny kamera

Jag har en ny kamera, en Canon EOS RP, som jag köpte i slutet av april i år. Den har varit jättebra och funkar rätt bra med alla sorters objektiv. Men om jag får komma med ett tips, använd gärna hela sensorn för APS-C-objektiv. Att det blir en svart ring i kanterna på grund av dessa objektivs mindre yta gör inget. Det är bara att klippa bort. Fyra av bilderna nedan är tagna på detta vis, med ett Tamron-objektiv (16-300 mm). De två första är från Malung och Västerdalälven i slutet av juni. Dom andra tre är från Torshälla Huvud, vid Mälaren i början av augusti. Jag har även använt mig av Canons lilla 50 mm och ett annat av Canons många entusiastobjektiv, 28-80 mm.

Vi fortsätter med fyren vid Torshälla Huvud, följt av bilder av natthimlen över Lyberget, nordost om Malung, tagna för en vecka sen (i skrivande stund). För dessa nattbilder använde jag ett objektiv från Tokina (28-70 mm). Hoppas det framgår att i den första bilden ska fokus vara på Venus, i den andra Mars och den tredje ska ha konstellationen Cassiopeja (ser ut som ett vridet W).

När nu hösten står för dörren hoppas jag att det blir fler chanser att fota natthimlen, något jag verkligen vill prova med den nya kameran.

Inlagt 2020-08-21 10:02 | Läst 2580 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Du fick ju till och med Andromeda på den sista bilden, snyggt jobbat! Är lite nyfiken på EOS RP oxå, alltid intressant att ta del av andras åsikter kring den. Tack för att du delar med dig:)
M.v.h. Morgan
Svar från snoreeler 2020-08-24 22:50
Oj då, det tänkte jag inte ens på att jag gjorde. Får ta fram 75-300 mm nån gång när det är stjänrklart.