Här publicerar jag mina foton, utan tanke på vem som kan tänkas gilla dom eller inte. Allt möjligt som fastnar i "skottgluggen" kommer hamna här.

Branden i Malung

Det har snackats och skrivits en hel del om branden i Malung, som förstörde hela komplexet. Jag var naturligtvis där och såg allt från visst avstånd. Det rykte ordentligt och molnen drog in över samhället i stora sjok. Det var skrämmande, sorgligt var det samtidigt eftersom det rör sej om ett stycke industrihistoria som gick upp i rök igår. Här hade nämligen ett av de sista garverierna funnits fram tills för ca 10 år sen. Sen blev lokalen uppköpt av ett par som drev second hand-försäljning. Nu är alltså allt detta borta.

Jag visar här några av mina bilder, tagna från järnvägsstationen ca 200 meter bort. De sista bilderna är tagna idag då man kunde gå närmare. Man ser då vilken förödelse branden orsakat. Samtidigt som räddningstjänsten rensade upp i ruinerna och höll ett vakande öga på de varmaste områdena pågick ett bakluckeloppis i närheten. Livet går vidare.

Inlagt 2014-07-18 19:59 | Läst 2032 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Tråkigt när historiska byggnader förstörs och även en del bostadshus verkar ha blivit rivna som de säger på nyheterna. Anlagd sägs det också.
Svar från snoreeler 2014-07-18 21:42
Ja, jag såg det om att det skulle ha varit en anlagd brand. Det har varit en del anlagda bränder här i Malung de senaste två åren. Bilar, sophus och andra mindre byggnader har fallit offer för mordbrännare. Skrämmande och beklämmande att det finns människor som gillar att förstöra för andra.