Här publicerar jag mina foton, utan tanke på vem som kan tänkas gilla dom eller inte. Allt möjligt som fastnar i "skottgluggen" kommer hamna här.

Dragspelaren i Höljes

Detta är ett kafé i Höljes, norra Värmland (inte långt från motorstadion!), med en rolig gimmick, en jättestaty föreställande en dragspelare som sitter ovanpå det lilla kaféet. Jag frågar nu, vilken är historien bakom statyn och vem har gjort den? Jag har inte funnit nån information om detta. Tacksam för alla svar jag kan få.

Inlagt 2015-09-05 09:57 | Läst 3494 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ja, efter lite Googlande fick jag fram att konstnären hette Lasse Kuparinen, och att denna gubbe är från 1987 (konstnären dog 2002). Det ser riktigt kul ut på bilden, men man har visst en del problem med att hålla det i skick.
Tack Per for det snabba svaret. Jag hittade inte detta nånstans. Kanske jag letade på ord.