Här publicerar jag mina foton, utan tanke på vem som kan tänkas gilla dom eller inte. Allt möjligt som fastnar i "skottgluggen" kommer hamna här.

Hembygdsgården i Malung

Hembygdsgården Malung

Detta är ett av husen som utgör hembygdsgården i Malung. Här firar man midsommar och har många andra festligheter. För den som vill komma hit och titta in i husen är det dock inte alltid så lätt. Man måste ringa och beställa tid för visning, och det är inte alltid man kommer fram. Men husen är väldigt granna, om ett sånt gammalt ord tillåts. Just detta hus är från 1700-talet och kallas fjös. Här är också ett loft, som synes.

Inlagt 2015-01-22 12:31 | Läst 1931 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Välbyggda hus med fin patina. Ofta finns det ju en intressant historia om dem också. 1700-talet är ju långt tillbaka, i alla fall när det gäller trähus.
Svar från snoreeler 2015-01-23 00:28
Vad jag förstått så var det i sista momangen för många av husen som står här på "Gammelgården" som man kallar hembygdsgården i folkmun här var på väg att ruttna. Ett av dom var i så dåligt skick att man fick göra en kopia av det och riva originalet. Tänk om husen kunde tala.