Här publicerar jag mina foton, utan tanke på vem som kan tänkas gilla dom eller inte. Allt möjligt som fastnar i "skottgluggen" kommer hamna här.

Himlen dansar

Natten mellan den 22 och 23 april dansade himlen för oss. Vi var tre ute vid ett ställe mellan Malung och Mora som heter Hånäset och fotade norrskenet. Nja, två av oss gjorde det, den tredje satt mest i bilen och värmde sina händer. Det var kallt!

Det var spännande att se hur det växte fram och täckte alltmer av himlen under den timme vi stod där.

Jag passade på att inkludera mig själv i bilden medan vi stod där och tittade på himladansen. Det är väl värt att göra en tur till en mörk plats för att titta på norrskenet. Gör det du också.

Inlagt 2017-04-23 22:18 | Läst 1260 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Jättefina bilder - en upplevelse bara att få titta! Särskilt efter förstoring. Den med selfien är inte alls dum, himlen dansar verkligen, och att en betraktare finns med blev ett tillskott.
Svar från snoreeler 2017-04-24 13:26
Tack Måns. Det hade aldrig slagit mig förut att jag kunde vara med själv i bilden förrän då. Det var verkligen en upplevelse att se det i verkligheten.
Fantastiskt fint!/ Björn T
Svar från snoreeler 2017-04-24 13:25
Tack så mycket Björn! Det värmer!
Bilder av norrsken som höjer sig över mängden.

Vad hade du för kamerainställningar när du tog dessa bilder, alltså slutartid, bländare och iso? Och vilken brännvidd på objektivet?
Svar från snoreeler 2017-04-24 13:24
Tack för denna fina komplimang!

Jag hade tio sekunders exponering, f/3.5, och ISO 3200. Brännvidden var 16 mm. Ett tamronobjektiv på en Canon-kamera.

Det var en skön, om än kall upplevelse att stå där och se hur det dansade på himlen framför oss. Min kompis hade en Nikon-kamera, med samma objektiv och nästan samma inställningar. Hennes bilder finns att se här: https://youpic.com/photographer/SusanneOlsson/
light 2017-04-24 15:07
Tack för info!
Visst är det spännande !
Du fick vackra bilder.
Själv var jag för lat, eller det var molnigt också ( i Sandviken ) .............tror jag
ing-marie
Svar från snoreeler 2017-04-24 13:28
Tack Ing-Marie! Det blev nästan lika mycket natten efter och då var vi på plats igen. Jag ska titta igenom dom bilderna nu i eftermiddag eller i kväll.