& funderingar

Nyanser med orange

Några bilder med nyanser som hör ihop men från helt olika tillfällen och platser. Den ovan när solen efter månaders mörker bestämmer sig för att kika fram

Tycker om bilder mer än text. Det hör nog lite ihop med att jag inte vet vad jag ska "skriva". Minns skoltiden och läraren skrev rubriker på tavlan och man skulle välja en sedan fick man tex två timmar att skriva å bli klar med minst en a4 text på båda sidor...trumtrum tiden tickade iväg.

Känslan kring bilder viktigare än tekniken som används.  Att jag tycker om det jag fotat och även att jag lyckats fota det precis där och då är viktigare än tex utrustningen som används :) 

Det kan för mig bli bra ändå ..tom med perfekt :D

Lite mysig brasa. Finns nästan inget bättre sätt att rensa bland tankar än titta på brasa/tänt ljus alt sitta vid havet/sjö å blicka ut eller njutfullt titta på livet i ett akvarium

En bild från nästan samma tid förra året. Himlen var otroligt färgrik. Minns jag fick dra ner mättnad ändå sken snön i samma nyanser. Tyvärr hör det ihop med mycket smutspartiklar i luften men det är ju vackert. Det blir även så ibland med starkt norrsken. 

Uddevallabron när sol gått ner. Det blev väldigt lugnt och fint ljus

Satt här å vandrade i tankarna när det blev så vackert

En av mina många bilder på droppar. Brukar göra det ute på vår sommar men den här fotades inne när jag ville syssla med något.

 

Lite av förra säsongens hjortronplock. Brukar göra mylta så himla gott till pannkakorna. 

Vackert lärkträd i höstfärg

Utsikt över Falun på hösten

I mån om tid och helt ideellt syr jag till våra minsta nykomlingar. Familjer som får en lite chockartad start. Som kanske får spendera sin första tid länge på sjukhus och neo. Det känns fint att då iaf ge kläder till en liten som det kanske inte går att köpa kläder i storlek. Den minsta på bild är 32 cm. Önskemål är färgglatt.

Inlagt 2021-02-08 10:28 | Läst 1268 ggr. | Permalink
Fint orange tema. Även profilbilder platsar här. Det blir många fina färger vid soluppgångar och i solnedgångsljuset särskilt efter solen gått ner eller ligger i moln. Att kunna plocka hjortron är ju en ren lyx. Fint med att du syr små kläder, vår dotter vägde inte mer än 1kg men var färdigutvecklad, dåligt med näring, vi hade bl.a dockkläder när hon var liten, men nu är hon stor :)
Svar från niniz 2021-02-08 18:26
Det har du rätt i den bilden platsar också.
Det är lyx att kunna kliva ut å bara plocka svamp bär mm å fylla frysen.
Vilken liten tös skönt att höra det var okej och bra tänk med dockkläder. Dockkläder är ju inte så välsytt består av lösare raksöm men väldigt små växer fort
Tack
Vackert tema! Hjortronen i kåsan.. jisses! ☺️
Hälsn!
Svar från niniz 2021-02-08 18:27
Tack så mycket
Hjortron är så mums
Läckert och snyggt tema! Hjortronsylt mmm. Passar toppen till våfflor också.
Men vad snällt och omtänksamt med kläderna.

MvH
Johnny
Svar från niniz 2021-02-08 18:30
Tackar
Håller med väldigt speciellt med vandring å sedan en våffla med hjortron å grädde på toppen
Det finns en ideell grupp som syr till prematurer. Lite kan man göra skillnad för någon kan det betyda mycket :)
Fin plats du bor på...med hyfsat (antar jag) nära till skog och vatten, och sköna ställen att stanna till vid och njuta - och fotografera...
Svar från niniz 2021-02-08 18:36
Precis så avslappnad plats nära natur vatten och stad. Året har inneburit mer avskildhet än innan
Tack
Vilken bildsvit :) Fint med det orange/röd/blåaktiga måste jag säga.
Fint av dig med kläderna där dessutom :)
Svar från niniz 2021-02-08 18:39
:) eller hur udda bilder kan passa bra ihop ibland. Får ha lite å göra till fåglar hittar tbx
Tack
Ett kul tema som jag blev inspirerad av. Uddevallabron var fin i det ljuset. Jag brukar fota när vi kör över den, själva brospannet. Jag känner väl igen det där med rubrikerna som man skulle skriva något till. Jag älskade det och kunde utan problem få ihop en historia på flera sidor. Men i en fotoblogg behöver man ju inte skriva så mycket. Men det är kul med lite information ibland t ex om de oerhört näpna kläderna du syr. Det är svårt att se att de är så små.
Hälsningar Lena
Svar från niniz 2021-02-08 18:48
Vad roligt blir glad att kunna inspirera.
Den bron är fin.
Vi hade en tjej i klassen med samma namn som dig som kunde skriva så pennan försvann.
Bra borde tänkt på att lägga något brevid men det ska jag göra till nästa gång om jag fotar. De flesta kläder sys i stl runt 40 lätta att klä av/på. Väldigt små prematurer ligger i kuvös utan kläder. De är små å lite sköra.
Snygg blandning av stugor, droppar och skymmningsbilder.
Mvh/Gunte..
Svar från niniz 2021-02-08 18:51
Tack så mycket
Fina bilder och färger du bjuder på där!
Svar från niniz 2021-02-08 21:42
Tackar bra med lite variation
Riktigt roligt med en serie där bilderna inte hör ihop, inte på det vanliga sättet i alla fall. Gillar alla men barnkläderna och hjortronen gör juextra intryck! Hälsningar/ Björn
Svar från niniz 2021-02-09 07:07
Roligt att du tycker om serien. Tack så mycket
Kul Idé att fotografera efter ett tema. Det blev fina bilder från många olika motiv. Uddevallabron blev väldigt läcker i det orange ljuset. Hjortronbilderna får det att vattnas i munnen.

Hälsningar Jörgen
Svar från niniz 2021-02-11 20:08
Tackar Jörgen
Jo lite kul å tänka i andra banor än man brukar ibland