& bilder blandat med sporadiska tankar

Ankdammen och en kung

Gick en sväng till ån som har liten del som inte fryser och där kungsfiskaren ibland håller till. I hopp om kanske få en för mig bättre bild. Undra när det händer

Här rakt över på den halvön i buskar trycker den. Ingen idé att fota. Har ju lärt mig detta förra året.. håll ut ..så väntar. Under tiden fick jag syn på en sån mignonanka Johnny också såg för en vecka sen. En enda bland ca 50tal andra vanliga gräsänder.

Vred på objektivet å kollade jodå den var kvar bilden ses nedan. väntade länge där i skuggan och rätt kallt som en liten parantes.

Det går att se en liten blå prick. Väntar.....

Började gå runt å så fick jag för mig att fota is när jag väntar. Blä dåligt drag borde veta bättre :)

Kunde inte låta bli och den nedan ser ut som en glad gubbe

Vad hör jag då jo kungen tjitji och så ser jag blå strecket susa förbi 😳

Mycket brått tbx ställa in ställa om och hoppas den sätter sig lite nära. Vet ju att den är snabb, lite väl bra på att rycka åt annat håll och alltid sitter med skit och grenar ivägen.. Tror att jag är beredd men ändå missar bra bild haha men en sittande med ryggen mot mig blev det innan den drog för gott den eftermiddagen.

Lite iskristaller och snöformer

Och ett fint hjärta som låg vid mina fötter får avsluta den här bloggen

Inlagt 2021-02-12 10:22 | Läst 809 ggr. | Permalink
Snyggt, hjärtat får du spara till söndag. Vad kul med kungsfiskaren, det värmer väl lite även om prognosen säger att det känns som -24? Nu har väl inte metrologerna med kungsfiskare i sina beräkningar av köldeffekten, det borde de ha. Den vita anden är ju så fin. Jag fick faktiskt något som ser ut som frusna bubblor idag:), hoppas att det blev något. Det var vindstilla här idag det hjälpte nog en del
Svar från niniz 2021-02-12 11:20
Jo det värmer men det hade värmt mer om iaf EN bild fick bli bättre än duga. Men på.t igen bara men bör kolla temp först så inte fötter och händer fryser sönder. Kunde inte stå still trots bra skor. Det var bitande isvindar.
Stackars kungen
Tackar
pdahlen 2021-02-12 11:26
Är väldigt nöjd med mina Icebug iaf, trodde nog inte jag skulle få någon användning för dem i år, men det blev ju kallare och nu har jag nog bara haft dem i de senaste två veckorna. Vi hade idag -12C men det var ganska skönt för det var vindstilla
Svar från niniz 2021-02-12 11:35
Absolut bästa sätt att motverka brutna kroppsdelar. Vid kusten bland sten och is är det så halt.
Roligt att du fick till fina bubblor och vindstilla på västkusten är inte så ofta. Toppenbra
Härliga bilder och kul att du också har en vit anka hos dig :)
Kungsfiskaren har det tufft nu när det fryser igen. Men du fick ju bra bild där man ser de härliga blå färgerna den har.

MvH
Johnny
Svar från niniz 2021-02-12 18:35
Tack lite utflykt å se fågel är ju alltid lite kul. Särskilt eftersom de varit frånvarande ett tag :)
Kungsfiskare kräver tålamod men du ska se att du sätter den perfekta bilden till slut. Den är vacker även bakifrån. Kul med den vita ankan/anden. Mignonanka har jag inte hört talas om. Hur vet man att det inte bara är en vanlig tamanka?
Hälsningar Lena
Svar från niniz 2021-02-12 18:34
Jo då tålamod å lite mindre minusgrader :)
Mignon härstammar från holland lika små som gräsand. Den här var liten men tycker den har lika lång näbb som gräsand. Fick förslag på liten vit parkanka. Tamanka är större än gräsand fast härstammar från den
Är ju inte and ank kunnig men läste johnnys svar på bloggen om förslag
Tyckte mig se Snurre sprätt i isbiten med öra och öga femte från slutet.
HaD/Gunte..
Svar från niniz 2021-02-13 07:55
Oki roligt med lite olika. Ser en smiley som ler