& funderingar

Frost ute imorse

Det var fin dimma och anad sol. Så då klev jag upp å tog på mig rafsa åt mig kamera och väska. Tänkte daggdroppar i sol och spindelväv men jag hittade inte ett enda nät. Annars i skogen när man ex plockar svamp finns kryp och nät överallt :). Hur som det blev lite frostiga blad och lite fint ljus. Kom ut rätt sent så det hade nog varit magiskt fint en timme tidigare men visst lite sjörök var det kvar och...

Ungarna storlom jag fotade i somras tränade flygning. Det ser kul ut flera hundra meter spring på vattenytan. Ingen flög vad jag såg men de var ca 30 cm ovan yta och lite foton har jag. Nu var dom i mitten så det var långa avstånd.

Börjar med frostblad

Ser nästan sockerpudrade ut.

Där jag går finns nästan bara barrträd. Kan sakna lövträd ibland bok, ek framförallt. Lönn och rönn har vi lite. Det var ett fint ljus och såg ut som en allé tunnel där jag gick. Förstärkte det lite med icm.

På det här gräset fanns en liten blomma som fått en uns solstrimna där i skuggan

För nån dag sedan gjorde jag om fågeloasen. Den är 1,20x60. Det såg bra ut iaf då, fotot nedan...men dagen efter hade något hänt. Allt vatten läckt ut så jag fick göra om igen byta underlaget . Passade på att flytta den lite. Trodde det skulle bli bättre vattenytablänk

Har också satt lite vitmossa och röda löv nu för höstkänslan. Satt en halv dag då och då men....foton blir inte bra. Eller rättade sagt vattenspegeln får störande inslag av moln träd och  grenar istället för fågel fast jag flyttat den. Det blir till att göra om den  till nästa säsong. Den måste vara större och på ett sätt att man ser fågeln tydligt 

La mig i hängmattan istället :) å det var ju inte oskönt

Inlagt 2022-09-22 14:38 | Läst 576 ggr. | Permalink
Allt trevligt med frost på morgonen, det ger fotoglädje. Här i Danmark var det runt 6 på morgonen men på kolonin var det +3 såg jag i loggen. Vacker den första med frost. Den med ICM blev jag imponerad över du har lagt ihop två bilder där? Så du har både en damm och en fågeloas, inte konstigt du behöver en hängmatta. Dammen har ytan för långt ner för att fungera som fågelbad? Blir det skuggor från träden även om du fotograferar längs ytan?
Svar från niniz 2022-09-22 17:18
Det är en bild i kameran med lite rötelseoskärpa från objektiv så ingen direkt kamera rörelse men går väl under det.
Meningen är att fåglar djur ska /bör hålla sig i sin :) och jag i min men nu är djur just djur och gör som dom vill :D
Har provat många sätt.suttit högt, lågt och lika med ytan, i skugga och halvsol men det blir bara sådär foton. Haft oas nära träd för skuggning men då blir avstånd för kort med oskärpan bakom fågel och haft öppet bakom men då syns himlens skiftningar men oskärpa fin.
Tids nog kan det kanske bli bra
Ettan är väldigt fin med den färgskalan och perfekt skärpedjup.

Tommy S.
Svar från niniz 2022-09-27 14:05
Tack så mycket Tommy
/N
Så fint med de röda frostiga bladen. ICM-bilden blev läcker också, du förstärkte verkligen tunneln! Bra gjort!
Hälsningar, Bjarne
Svar från niniz 2022-09-27 14:06
Tackar Bjarne
/N
Gillar dina frostlöv, man får passa på! Du har betydligt större fågelbad än mig, mitt är undangömt för att fåglarna ska känna trygghet tänkte jag, de badar där i vart fall. Hängmatta är gott!
Svar från niniz 2022-09-27 14:07
Tackar har två mindre lite undangömda under trädbuskar och det här lite större oasen synligt för fotografering
/N