Natur och djur & lite text

Lite norrsken och mer snö

När jag kikade i Peters blogg inser jag ju vilken stor skillnad lite avstånd verkligen gör med årstiderna. Man tänker inte direkt på det när man läser om det eller befinner sig i det.

Vi hade norrsken igår men tyvärr blev det också mulet

Eftersom det var fjuttigt å bara grönt fick det bli collage i bloggen.

I morse snöade det så nu är det vitt å fint vinterlandskap även på träden

På promenad när jag letade fåglar fick jag syn på öppet vatten i en sjö och där fanns is så klart :)

Det som är roligt ..den liknar ett tiger huvud i profil med nos hakdel mm. Sedan speglas miljön bakom i isen.

Sedan får jag väl be om ursäkt till er jag kommenterar i bloggar. Min mobil skriver ord och rättar fel som den tycker efter jag skrivit. Ibland ser jag och ändrar, ibland missar jag å då går det inte redigera senare. Har sett att det inte hänger ihop ibland. Vet inte hur jag tar bort funktionen heller. Det är en annan version tangentbord

Inlagt 2022-01-27 20:06 | Läst 488 ggr. | Permalink
Dina norrskensbilder gör sej mycket bra som collage och den efterföljande bilden med de snötyngda träden längs stigen (spåret) tycker jag är en härlig vinterbild. Det är fortfarande januari så jag längtar inte efter att blommorna ska komma upp än. Men fråga mej i början av mars om vi fortfarande har snö på backen :-) Det är fler än du som skriver roliga kommentarer pga automaträttning. Man förstår ju ändå vad du menar.
Hälsningar Lena
Svar från niniz 2022-01-28 09:07
Precis här får det gärna vara vinter om det också blir lite vår. Här har det varit för lite snö så den var efterlängtad.
Mvh N
Ja det var skillnad det. I år har det inte varit någon vinter här nere, det var väl några perioder i december som det var kallt och snö. Men vi kan nog inte ropa hej än, förra året hade vi plusgrader fram till februari och så slog det om och blev svinkallt (med skånsk termometer), vi hade is i sundet etc och det höll i sig till en bit in i mars. Det var både skidor och skridskor under sportlovet och det händer nästan aldrig här nere. Men jag hoppas att våren består här nere. Jag hade varit väldigt tacksam för lite fjuttigt grönt norrsken här nere, väldigt vackert. Jag har faktiskt norrsken (på mitt sätt) hör nere just nu, kommer i en blogg i veckan
Svar från niniz 2022-01-28 09:03
Minns det ..även vi hade så i fjol. Ingen vår utan det var vinter till sommaren kom.
Det blir spännande å se vad du fixar 😙
Skulle vilja göra fler grejer men vill inte bli sjuk så då stannar man hemma till den här perioden lättar.
Mvh Nini
Underbara bilder! Särskilt vinterlandskap. Jag längtar till våren, men det är för tidigt... Här är några plus grader och väntas stormiga byar imorgon ufff...
Varma hälsningar Halina
Svar från niniz 2022-01-29 11:56
Läste om den huva bara va inne. Hör toksnöar det så blev hörd :)
Tack ..mvh n