& funderingar

Orden har fastnat inte brist på bilder

Kom ju efter med bloggen sedan mars  och inte har det blivit bättre nu. Jobbat med ved från träd till staplade högar 6x5 m höjd 2m. Kan inte uppskatta kbm men mycket är det. Tiden över har spenderats med kamera ute. Tycker om att vara själv men inte känna ensamhet. Det kan man ju även om det finns folk runtom. Det handlar om att bli hörd och sedd.

Bilder från våren samlats på hög. När jag igår försökte titta igenom mappen bara kände näe.

Det är många orsaker som gjort jag hamnat i det här något jag liknar med skrivkramp jag nämnt i tidigare blogg och kombinerat man sitter fast och pandemilättnaden verkar dröja så det känns lite deppigt. Borde kanske inte blogga är för ointressant eller rättade sagt svårt att skriva det som finns inuti. Men jag värnar om mig och min sfär men då kanske man ses som för anonym lika med trist. Det vill man inte. 

Vet inte vart jag ska börja? Skriva om? Det är som att skriva ett brev utan mottagare. Man är ju bara i sin lilla krets där inte mycket händer. Varför kan jag inte skriva något? Räcker inte texten till bilderna.. Så blir inget gjort. Vem kikar och varför sedan far tankarna runt i olika banor kring ämnet. 

Därför är det lite tyst men här kommer iaf en bild :) medan jag fortsätter jobba med mig själv.

Rådjuret är utanför mitt fönster tidigt på morgonen nästan varje dag. Kidet växer och på bilden ses dia

Inlagt 2021-06-16 13:55 | Läst 802 ggr. | Permalink
Trevligt besök utanför fönstret. Du får kanske se vad syftet med bloggen är, det behöver ju inte vara något märkvärdigt, en typ av taggning av bilder kanske räcker?

Själv använder jag bloggen för att knyta ihop säcken, dvs att bilden kommer in i sitt sammanhang. Jag taggar inte bilderna i något system utan jag ger dem en kod vid export, tex att kustvyer är 20, vilda växter har 30 och insekter har 40, fåglar har 50, boenden i Skåne har 80 med kolonin som 85. Detta gör att jag enkelt kan bryta ut alla insekter eftersom dessa börjar med 40. Men jag har då ingen aning om bakgrunden mer än att jag har datum, kamera, brännvidd etc i filnamnet. När jag har redigerat bilderna så sparar jag ner en kopia i mappar för tänka bloggar, om vi tex tar Möllehässle naturreservat, där har jag ju bilder från kusten, dvs 20, växter 30, fåglar 50 och i bloggarna så får dessa bilder en förklaring. Jag försöker ju ta reda på vad det är för växt, vad det är för fågel etc och detta är sedan till stor hjälp när man via bloggen kan förstå varifrån bilden kommer och vad det är.
Svar från niniz 2021-06-17 10:53
Tack Peter
Tror du är på spåret. Behöver bättra albumsorteringen innan så får jag bättre koll på vad osv
pdahlen 2021-06-17 16:01
Med alla dessa digitala bilder så behöver man något som knyter ihop dem. Jag använder LR och man kan få med väldigt mycket teknisk data i filnamnet, men det är svårare med de mjuka begreppen. Det går såklart att även få med plats och annan information i filnamnet men det ska ju inte vara för krångligt heller. Tycker att bloggen ändå kan vara ett bra forum att få någon ordning på allt som inte rör den privata delen. Ett mål långt bort är att med hjälp av bloggen ska en årsbok med bilder och lite text som håller det samman. Lycka till med det du än kommer fram till
Jag hoppas och ser fram emot dina inlägg. Bilden på rådjuret hade jag gärna varit fotograf till, väldigt fin. Jag har också en privat sfär som det tas mycket bilder på men de behåller vi privat. I slutändan är det dessa bilder som betyder mest eller kommer att betyda mest och det är ju kul att bidragit till det.
Svar från niniz 2021-06-17 10:59
Tack så roligt att du tycker så om min bild.
Precis finns mycket som är mer viktigt
Sänk kraven på dej själv. Det behövs inte så mycket text i en fotoblogg. Låt bilderna tala för sej själva. Trots att rådjur är vanliga är det nog få här bland bloggarna som fått se ett kid dia utanför fönstret på morgonen. Det räcker långt i mina ögon.
Hälsningar Lena
Svar från niniz 2021-06-17 11:21
Tack det där behövde jag men tror jag har redit ut min knut. Har så mycket bilder och lite rörigt som gjort jag tappade flytet.
En blogg behöver inte vara på ngt särskilt sätt. Lång text, kort text ingen text, allt är ok. En bild eller 15 spelar heller ingen roll. Fö gillar jag dom bloggar allra mest som berättar ngt från hjärtat om sig själv, precis som den här gör. Rådjursbesök utanför fönstret är fint och inte alla förunnat! Många hälsningar/ Björn
Svar från niniz 2021-06-17 11:41
Stort tack Björn.
En härlig bild från den tid som nu är på året.
En blogg kan ha olika utgångspunkter och den kan se olika ut under sin levnad. Det kan vara få till en massa bilder med kort, lång eller helt utan text. Hur den tar sig i uttryck spelar ingen roll. Det viktiga är man trivs med den själv. Hur personlig eller privat man vill vara väljer efter vad man trivs bäst med. Att man sen kan ha svackor är bara naturligt och inget att oroa sig för i det stora hela.

Personligen gillar jag bloggformatet eftersom det ger mig möjlighet att kombinera två världar. Bilden och ordet. För mig blir det ofta ganska ordrika blogginlägg eftersom jag har väldigt lätt för det skrivna ordet. Det bara kommer till mig. Jag umgås mycket med ord hela dagarna och läser mycket. Just nu rent sanslöst mycket. Skrev idag in min 152:a lästa bok för i år i min läsdagbok.

Hälsningar Jörgen
pdahlen 2021-06-16 18:52
Hm, det är ju typ en bok om dagen 🤔, jag ligger nog på en bok i veckan
Svar från niniz 2021-06-17 11:46
Vad häftigt när ord bara väller fram hos mig bubblare det men fastnat :).
Läser i perioder så blir lite impad av din mängd.
Får bara inte bli stress av det sortera bilder å lägga ut i takt man kan
Tack Jörgen
TheInvisibleJackal 2021-06-17 15:02
Jag har fler på gång samtidigt. Minst fyra och som mest 10 -12. I år har det blivit mycket diktsamlingar. Det är väl därför som antalet lästa böcker skenat iväg. Ligger nog runt 75 - 80 böcker annars under ett normalår, om man uttrycka sig så. Har påbörjat ett läsprojekt med lite olika författare vars författarskap jag vill läsa. En del har läst mycket av sedan tidigare, en del mindre och några inte alls, men var nyfiken på dem.

/Jörgen
TheInvisibleJackal 2021-06-17 15:10
Man får ta det i den takt man hinner Nini. Jag har märkt att när jag låter bli att anstränga mig som det fungerar som bäst. Skulle tro att om man är avslappnad och till freds så löper många saker lättare. Nu är det lättare sagt än gjort att bara slappna av och luta huvudet bakåt ibland. Vissa perioder kryper det innanför skinnet bara och inget kommer ut. Det är bara så. Det lossnar så småningom.

/Jörgen
Hej Nini alla har vi svackor, ibland går inget vägen. Vare sig fotografin eller skrivandet....
Jag hoppas att du bloggar främst för din egen skull. Det är ju något år senare som det är roligt att gå tillbaka och titta på vad man skrev/fotade just den månaden. Det blir ju lite som en bilddagbok om man så vill :)
Sen säger jag som Björn att det spelar ju ingen roll om du har en lång berättelse eller några få ord. Bilderna talar ju ofta för sig själva, det är upp till var och en.

Och som även Lena skrev, det är nog inte många som sett eller fotograferat ett kid som diar.

Ta hand om dig 😊
Svar från niniz 2021-06-17 11:50
Jo klart bloggar jag för mig främst men även för mina mottagare som finns. Japp foto och bild främst.
Nog rett ut knuten. Behöver bli bättre på sortera och sen jobba vidare. Nu blev det liggande i en i salig röra.
Tack Joakim
Finns inga rätt eller fel. Jag tittar mest på bilder och i min egen blogg låter jag bilderna tala och försöker för det mesta hålla ner texten så det ska gå snabbt att läsa. Ibland kan jag skriva lite extra när andan faller på. Själv har jag inriktningen på natur och framför allt fåglar i min blogg men jag fotar allt möjligt och kameran är alltid med och ibland slinker det in en blogg om någon resa eller annat också. Jag upplevs nog som väldigt tråkig för vissa men förhoppningsvis lite inspirerande för andra. Jag förstår dig om du sitter på en hel del bilder men känner att du inte har någon text till dem. Jag tycker du ska lägga ut dem som de är utan text. Det är alltid kul att få en fråga eller annan kommentar om sina bilder och det kanske är bilder man främst vill visa upp. Och svackor i bloggandet har alla. Ibland när det äntligen är helg och ledigt så kanske man blir upptagen med annat eller fotar mest lite privata saker som man inte vill blogga om. Jag tycker i alla fall din blogg är intressant oavsett hur mycket text som skrivs och jag ser fram emot bilder framöver. Och rådjurs kid utanför fönstret får du gärna blogga om hur mycket som helst. Snyggt!

MvH
Johnny
Svar från niniz 2021-06-17 11:58
Känns som mitt tänk och lite lika och jag gillar din blogg mycket. Jag började känna inomstress över bilderna på hög istället för trevlig syssla när ork finns över.
Ibland talar inte bilder det är då orden fastnar ..lite konstigt för prata är inget problem i övrigt.
Det är knappra på tangenter formulera tankar eller nåt.
Tack Johnny
Nini. Känner delvis åtminstone igen mig i det du skriver. Har blivit mindre fotograferande och bloggande under det gångna pandemiåret, kan uppleva att jag fastnat i min egen lilla bubbla där det inte händer så mycket av intresse för andra, och bilderna jag tagit har liksom blivit repris på tidigare bilder...
Men så tänker jag också, mer och mer, att man får gräva där man står, och kanske faktiskt presentera de bilderna man tar i bloggformen, som ju är en ganska trevlig form att visa sina bilder, med eller utan text. Det behöver inte vara så märkvärdigt, och lite märker jag att det blir lättare igen när man väl har börjat.
Och apropå "skrivkrampen"; man måste inte alltid vara så djupsinnig i sin bloggtext varje gång faktiskt (nåt jag också kämpar med, med typ egna frågor som t ex: Inget att skriva om! Hur ska jag presentera de här bilderna? Vad har jag att komma med... etc).
Men som bloggläsare inser jag att vi alla har nåt att komma med och det är bra att vi gör det.
Hoppas det knyter upp sig för dig, och förhoppningsvis alltså på återseende//GöranR
Svar från niniz 2021-06-17 12:04
Reflekterat och läst igenom svar och tycker nog knuten smög upp lite. Tackar för din fina kommentar kring det här
Mycket härlig bild på rådjur och kid! Jag förstår det där med att hamna i ett läge där det är svårt att uttrycka sig. Den långa pandemitiden tär på oss. Sedan är det lite olika det här med vad man vill skriva om. Ett alternativ är ju att låta bilderna tala, men jag förstår att du vill uttrycka något i skrift också.
Hälsningar, Bjarne
Svar från niniz 2021-06-27 15:07
Tack så mycket för synpunkter och fundering
Kommit vidare och sorterat sedan ändå inte blivit något bloggande men det beror mer på sysslor irl som fått prio.

Nu njuts det av lite värme å hyggligt väder