Natur och djur & lite text

Tröttsam väntan på bra nattfotografering

Om saker kan gå fel så gör dom gärna det och givetvis fler samtidigt. G1 svag storm...jojo vilket drag det kunde bli men....nix

Igår var det LITE norrsken men det var också moln och fuktdimma som förstör fotandet. Kunde dock inte låta bli att ändå fota. Den snömängd vi haft har smält så det blev inte som tänkt den här gången heller. Verkar väldigt svårt att få till här :) har vi snö så är det inget norrsken. Vanligtvis har samhället inte så upplyst som nu men det är sportlovsveckorna och mycket folk ( som man ska försöka hålla sig undan) och den ljusförorening försämrar nattfotograferingen mycket. Igår var inget undantag. Packade ihop rätt snabbt ingen idé

Har nog fått med andromeda utan att ens tänka på den så inställningar var inte avsedd för galaxer. När jag letade den för nån vecka sen hittade jag inte rätt.

Uppe till vänster vid trädet

Montage av två bilder tagna av mig vid annat tillfälle och sammanslagen till en. Varför det? Jo för att när det inte blir som tänkt får man skapa det man tänkt...bara en sak snön fattas :) men det fina det finns kväve och nyanser av sällsynta blå i det här.

En bild på orion nebulosa m42 utan tracker eller staplade bilder. Inget montage eller redigering i nåt avancerat program. Första gången jag testar sikta rakt upp med stativ på den här stjärnors födelseplats

Månen en kväll.

Inlagt 2021-03-03 13:03 | Läst 455 ggr. | Permalink
En fin serie bilder här. Allt behöver väl inte inträffa samtidigt :), jag hade ju varit jättenöjd med att få snö någon dag och norrsken någon gång, behöver ju inte vara samtidigt helt OK om det hade varit år emellan. Har senaste tiden fått notifieringar med KP stiger, så går man in i appen och ser att det är 0% chans. Jag tog några astrobilder i förra veckan, men jag har ju inte bästa förutsättningar på balkongen.
Svar från niniz 2021-03-03 14:08
Förstår.....
men i mitt lilla projekt att få en sådan tavla på väggen växer frustrationen :D
Åkte ju hurtigrutten en vecka i polarsken för att säkra norrsken i "rätt" miljö snö berg vidder osv men kammade nada 😳
Men är glad för varje bild
Får jag stjärnklart utan dis så blir det nytt försök på andromeda och hästhuvud
Typiskt. Men du fick en hel del fina bilder. Andromeda var häftigt och imponerande med den där m42! Snyggt.

MvH
Johnny
Svar från niniz 2021-03-03 19:58
Det brukar bli gå över rätt snabbt å inte ge upp för lite motgång. Det är ju också lärdom ;)
Får väl skaffa lite bättre grejer

Tackar
Jag har precis kommit hem efter några dagar i Västerbotten och fick "en liten släng" av det där norrskenet men vi hann inte ta oss till något häftigt ställe för att få en fin horisont. Jag är imponerad av dina bilder för jag håller aldrig på men astro- eller nattbilder. I synnerhet den där m42. Norrsken är ju inte så vanligt på min ordinarie breddgrad heller.
Hälsningar Lena
Svar från niniz 2021-03-04 08:08
Vad häftigt blir kul att se.
Spännande med resa norrut. Jag räknar dagar till min som blivit flyttad flera gånger av olika skäl.
En fin serie bilder. Tyvärr får man inte alltid som man vill. Man får försöka göra det bäst av det man får. Det rycker jag att har gjort här.

Hälsningar Jörgen
Svar från niniz 2021-03-06 19:49
Tack så mycket och du har alldeles rätt i det.
Funderar på att skaffa tracker om jag vill få mer avancerat av ds nattbilder