Bilder och funderingar.

Canon EF 70-200 F/4.0 IS USM på promenad i Bromma.

Som lite omväxling mot mina bilder med 35:an tänkte jag istället visa lite bilder med Zoomen. Promenaden gick som så ofta Ulvsunda, Minneberg, Traneberg, och tillbaka till Ulvsunda. På mina promenader har jag oftast med mig endast ett objektiv och den här dagen blev det min Canon EF 70-200 F/4.0 IS USM. Ett objektiv som jag gillar skarpt och använder till huvuddelen av mina brobilder.

KLicka gärna på bilderna för att förstora dem, karaktären på bilderna upplevs mycket bättre i större format.

Bredvid Margretelundsvarvet hittade jag en Vitsippsbacke med lite skamfilade vitsippor.

      

Brännvidd 165mm, 1/180 sek, Bländare 11  på ISO 200.

Vidare uppför Margretelundsvägen strax ovanför nya tunnelöppningen fick jag syn på det här garaget i kvällssolen.

Brännvidd 111mm,  1/1500 sek, Bländare 4 på ISO 200.

Uppe vid toppen av Margretelundsvägen stack plötsligt en duva upp huvudet bakom en klippa och jag slängde upp kameran och tryckte av i farten. Duvan försvann direkt och döm om min förvåning när jag såg att skärpan av någon anledning hade hamnat rätt.

Brännvidd 200mm, 1/750 sek , Bländare 4 på ISO 200.

Nästan framme vid Tranebergsbron fick jag syn på en EU-moppe, parkerad mot en vägg.

Brännvidd 106mm, 1/500 sek, Bländare 4 på ISO 200.

Jag passerade under Tranebergsbron, (jodå, jag tog flera bilder där, men dem visar jag en annan gång), förbi Alviks Torg upp till Tranebergsplan och sedan hemåt mot Ulvsunda. På vägen fick jag syn på den här balkongen som speglar kvällssolen mot väggen. Den har jag plåtat förut, men nu var det senare på kvällen och färgerna mer mättade.

Brännvidd 200mm, 1/250 sek, Bländare 8 på ISO 200.

Jag gillar Canon zoomen, ganska smidig att ha med sig, skarp och bra och har en relativt trevlig Bokeh. När jag promenerar brukar jag oftast ha bländarförval inställt på kameran för att snabbt kunna ta en bild.

Hälsar /Claes

Inlagt 2010-05-31 22:45 | Läst 3744 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Svar från SD40T-2 2010-05-31 23:32
Tack så mycket Alexandra.
Vad trevligt att du tittade in på min blogg.
Mvh /Claes