Bilder och funderingar.

Första dagen

Idag är första dagen i min blogg och min första blogg överhuvudtaget. Här tänker jag skriva om mina tankar kring fotografering och allt som hör till det.

Idag var det fint väder för första gången på länge, så nu fick det bli en tur till Drottningholm och en första test av mitt nya stativ och kulled. Lite nytt att tänka på när man inte använt stativ sedan början av 80-talet. Kul att kunna få lite skärpedjup i bilderna, men jag glömde att ställa skärpan manuellt och är inte helt nöjd med resultatet.

Jag känner mig lite ringrostig överhuvudtaget med kameran just nu, det var nog en månad sedan jag använde den senast......

Många bilar på parkeringen vid Drottningholm, men väldigt få människor i parken. Var är dom?

Drottningholmsparken i December

Hmmm, så var det där med motiv. Ja, ja jag går väl vidare. Kul med stativ faktiskt och snabbplattan var ju verkligen användbar. Bytte några ord med en trevlig fotointresserad kille som också letat sig ut till Drottningholm. Sedan vidare mot parkeringen och några sista foton, nu fryser jag ordentligt. Ska komma ihåg bättre kläder nästa gång.

OK, träna mer behöver jag definitivt, men det var kul och förhoppningsvis kommer jag ihåg manuell fokus nästa gång.

Och nu snöar det ute också här i Bromma, den där joggingturen får nog vänta till imorgon.

Trevlig kväll önskar /Claes

Inlagt 2009-12-12 19:50 | Läst 4699 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?