BROAR, TÅG OCH SÅNT

Bilder och funderingar.

Det var nog några år sedan jag såg ut så här!

För att vara mer exakt var det i Juli 1956.

Troligen var det min far som tog bilden med sin Rolleicord.

Hälsar /Claes

P.S. Det här var faktiskt innan jag började fotografera själv........

Postat 2015-03-06 11:33 | Läst 3681 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera

Ett år går fort

För exakt ett år sedan gick min far bort vid 90-års ålder. Jag är glad att jag hälsade på honom minst en gång i veckan under det sista halvåret.

Jag är också glad att jag hade kameran med mig när jag hälsade på. Det blir många fina minnen.

Hälsar /Claes

Postat 2015-02-14 11:21 | Läst 2782 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Panasonic GF1 med Leica X1 sökare, hur fungerar det för Gatufoto?

För några dagar sedan köpte jag en begagnad Panasonic GF1 och ett 14mm pannkaksobjektiv. Jag försökte också hitta en begagnad 20mm f/1.7, vilket visade sig svårt så jag köpte helt sonika en till GF1 med en 20mm pannkaka för ett väldigt bra pris och mycket billigare än om jag skulle ha köpt ett nytt 20mm i butik.

Efter lite fotograferingsförsök med kameran utsträckt framför mig för att se skärmen upptäckte jag varför jag har så svårt för den här fotograferingstekniken. Nu gällde det att hitta en genomsiktssökare och just då fick jag ett tips av Chasid här på Fotosidan att han hade en sökare till en Leica X1 till salu. Den är anpassad för 36mm brännvidd och då 20mm pannkakan på Panasonicen motsvarar en brännvidd på 40mm fick det bli ett köp.

Dagen efter anlände ett paket med en väl inpackad sökare i nyskick. (Tack Chasid)

Idag blev det första promenaden med Panasonicen om halsen. Det tog en liten stund innan jag kom på hur jag skulle komponera i sökaren för att bilden skulle bli som jag ville. Det är en mycket bra sökare, klar och ljus och precis vad jag ville ha.

Här kommer några av de första bilderna jag tagit med Panasonicen och de första med genomsiktsökare fäst i blixtskon:

Ett av mina favoritställen är Pelargången i Stadshuset under den tid på året då solen inte står så högt på himlen mitt på dagen.

Jag fortsatte sedan till Fotografiska för att hämta ut mitt Årskort och tog en till titt på Nick Brandts härliga bilder på Afrikas djur. Har ni inte sett hans bilder, gå dit. Det är värt det. Nu är det lite för mycket folk för min smak så här på en Lördag, så jag återvände snart ut i solen och promenerade hemåt igen.

På Ulvsunda slottsväg blev det en bild till i det sena eftermiddagsljuset. Jag hade ingen lust att gå in ännu, så jag gick ner till Alviks Torg för att ta en fika.

Jag passade på att ta en Ceasarsallad och kom i samspråk med Sven, en av stamgästerna. Vi diskuterade allt mellan himmel och jord och efter en avslutande Cappuchino gick jag hem i mörkret. Inatt ställer vi om till Vintertid, vad det nu ska vara bra för?

Slutsatsen blir att kameran GF1 med Leica X1 sökare fungerar bra för Gatufoto, för dokumentation av miljön i min omgivning samt för porträtt.

Hälsar /Claes

P.S. Om någon vill köpa en fin Panasonic GF1 med 14-42 zoomen så har jag en annons ute här på Fotosidan. 2900:- för hela paketet. Kameran är 8 månader gammal.

 

 

Postat 2011-10-30 00:18 | Läst 9887 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera