BROAR, TÅG OCH SÅNT

Bilder och funderingar.

Spöken

Det var ju en del att hålla reda på när man fotar med stativ för första gången på några decennier. Hitta en bra plats att ställa sig på, ställa in kulleden med det inbyggda vattenpasset, sätta fast kameran, (Tack för snabbplattan), finjustera med blicken i sökaren, ställa in bländare och tid, slå på spegeluppfällnings-funktionen och så var det dags att titta lite till i sökaren innan det är dags att trycka av. Och så trycka aaaaav,  var sjutton är trådutlösaren nu då?

 Tillbaka och rota i ryggsäcken. Där var den, så peta loss gummiluckan och sätta i kontakten.

Nu ska det väl gå att ta bilden i alla fall, titta lite i sökaren igen så att alllt är OK och så trycka på avtryckaren en gång så spegeln fälls upp och nu så klick. Men vad var det där som rörde sig genom bilden???  Ett spöke?

Jahaja, man borde ha tittat om det var någonting som rörde sig, på väg in i bilden, också....

Spöket

Som sagt, träning, träning och åter träning så ska jag nog lyckas få ordning på det här med att använda stativ.

Hälsar /Claes

Postat 2009-12-13 11:13 | Läst 4743 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Första dagen

Idag är första dagen i min blogg och min första blogg överhuvudtaget. Här tänker jag skriva om mina tankar kring fotografering och allt som hör till det.

Idag var det fint väder för första gången på länge, så nu fick det bli en tur till Drottningholm och en första test av mitt nya stativ och kulled. Lite nytt att tänka på när man inte använt stativ sedan början av 80-talet. Kul att kunna få lite skärpedjup i bilderna, men jag glömde att ställa skärpan manuellt och är inte helt nöjd med resultatet.

Jag känner mig lite ringrostig överhuvudtaget med kameran just nu, det var nog en månad sedan jag använde den senast......

Många bilar på parkeringen vid Drottningholm, men väldigt få människor i parken. Var är dom?

Drottningholmsparken i December

Hmmm, så var det där med motiv. Ja, ja jag går väl vidare. Kul med stativ faktiskt och snabbplattan var ju verkligen användbar. Bytte några ord med en trevlig fotointresserad kille som också letat sig ut till Drottningholm. Sedan vidare mot parkeringen och några sista foton, nu fryser jag ordentligt. Ska komma ihåg bättre kläder nästa gång.

OK, träna mer behöver jag definitivt, men det var kul och förhoppningsvis kommer jag ihåg manuell fokus nästa gång.

Och nu snöar det ute också här i Bromma, den där joggingturen får nog vänta till imorgon.

Trevlig kväll önskar /Claes

Postat 2009-12-12 19:50 | Läst 4767 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera