BROAR, TÅG OCH SÅNT

Bilder och funderingar.

Ellens, Leica M4-2, Voigtländer och latte.

Idag var det fikamöte på Ellens som sig bör. Micke hade med sitt 15mm Voigtländer och det var ju väldigt litet och smutt. Som vanligt fanns det mycket att titta på, både bilder och hårda saker.

Själv har jag ju fortfarande inget objektiv till Leican, (men här händer det saker, som jag kommer att berätta om en annan gång, fast de som var på Ellens vet vad det är frågan om).

Det fick bli några bilder med canonen istället.

Det gick nog åt några latte under mötets gång.

Själv fick jag i mig två........

Å man kan kolla in andras kameror och objektiv.

Imorgon bitti bär det av upp till Orsa igen, nu med en nyreparerad bil.

Hälsar /Claes

Postat 2010-03-31 18:54 | Läst 3140 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Inte högsta budet på Leica objektiv och en promenad i vårsolen.

Idag bjöd jag på en Summicron 35mm i hyfsat skick på E-bay, men den fortsatte upp till 928 Euro och det var för mycket för mig. Sedan bjöd jag på en Canon 35mm f/1.8 med skruvgänga, men det gick iväg till ett högre pris än vad jag trodde så den missade jag också.

Ja, ja, det kommer väl något så småningom, annars får det väl bli en Voigtländer Nokton 35mm f/1.4 som man kan få för runt 400 Euro. Det är ju litet och smidigt, så vi får väl se. Ännu är alltså M4-2:an naken, den stackarn.

Fast det börjar bli skönt ute. Idag var det ljust när jag kom hem från jobbet, så det fick bli en promenad med kameran runt Ulvsunda, Traneberg och Alvik. Ljuset var hårt och tråkigt så det blev inte så många bilder.

Bredvid Missionsvägen syns det att vintern har raaaaa........

......sat ut! Ganska trist bild faktiskt.

Lite längre bort stod en container i snön. Den plåtade jag.

Någon hade varit där och förskönat den. Lite Bertling kanske? Fast då skulle det varit mer trianglar förstås.

Borta vid Tunnelbanebygget kan man titta i kikhålen.

Fast dom är så skitiga så det är svårt att se något.

Å ännu längre bort fanns det några pinnar å sånt.

Å lite mossa också. Kul va!

Hälsar /Claes

P.S. Det här var den tråkigaste fotopromenaden hittills. Fast containern gillar jag lite grann.

Postat 2010-03-30 20:56 | Läst 3075 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Ånglok i Australien 1972 och lite funderingar runt M Leica objektiv.

De här bilderna skannade jag in för drygt 10 år sedan och tyvärr har Kodachrome originalen försvunnit i någon flytt. Dessutom har jag bara kvar nerskalade JPG filer så det går inte att göra något mer med dem än att visa dem i webbformat.

Ja, ja, det hade varit kul att ha originalen kvar, men det här är ju alltid något. Bilderna är tagna med min nya Olympus 35 SP och filmen var Kodachrome II.

Tåget är på väg söderut från Melbourne på väg mot Geelong.

Här kommer det närmare, och närmare.

Det var inte så ljust den här dagen och Kodachrome II var väl inte bästa filmen för ett ganska snabbt motiv. Jag tror att jag kastade nästa bild eftersom den blev så suddig, men det är jag inte säker på. Jag kanske inte tog någon till bild.

Däremot blev det en bild lite senare på dagen, när tåget passerade en järnvägsövergång. Jag hade nog inte någon tanke på rörelseoskärpa vid den här tiden, men jag tycker resultatet blev riktigt lyckat.

Så kunde det se ut i Australien i 1972 när jag bodde där.

Sen var det det där med objektiv till min M Leica. Nu har jag bjudit på objektiv både på LP-auktionen igår och på E-bay idag och inga bud har gått in. 35mm Summicroner blir hur dyra som helst. Då börjar jag fundera på alternativ.

Kanske ett Summaron 35mm f/2.8 kan vara ett alternativ? Det ska i alla fall vara riktigt skarpt och jag pratar om den glasögonlösa M2 varianten. Fast de är inte så vanliga på nätet.

Eller hur är det med Elmar-M 50mm f/2.8? Det är ju extremt litet i hopfällt skick och det tycker jag är trevligt. Men hur är skärpan?

Så finns det ju Voigtländer Nokton 35mm f/1.4 också. Ja, vad gör man?

Så här vill jag ju inte att kameran ska se ut längre. Det saknas något....

Hälsar /Claes

Postat 2010-03-29 22:41 | Läst 3123 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Leicameter MR4 till min M4-2

I väntan på objektiv till min M4-2 så köper jag lite andra tillbehör på Ebay.

Häromdagen fick jag tag på en kamerarem till Leican för 200:- lite drygt. Känns helt OK tycker jag.

Idag köpte jag en Leicameter MR4 för att sätta på kameran ibland. Mest för att det är kul, men jag kanske kan ha nytta av den ibland, innan jag blir inkörd på det här med exponeringstider och bländare igen.

Hur som helst, jag köpte en och det är 14 dagars returrätt på den.

Så här ser den ut och den ska fungera helt OK enligt säljaren.

Hälsar /Claes

Postat 2010-03-29 19:16 | Läst 3317 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

LP-auktion idag och att köpa en Leica MP-36 för 370.000:-

Idag åkte jag in till Armémuseum för att bjuda på några objektiv till min 800-grammare. När jag kom in, höll de på att sälja Nikon-utrustning och där fanns det en del fynd tycker jag.

Så småningom började Leica auktionen och innan man började med M-Leicor så kunde man få tag på en del vettiga kameror till bra pris. Sedan började M-leica auktionen och då var det inget att leka med längre.....

Vad sägs om denna:

Leica MP-36
Leitz Wetzlar, 1957, Svartlackerad, L service seal, Från en originalserie MP13-MP150, med Leicavit. A very rare and early MP camera in black paint. In 100% original condition, never restored and with a nice patina. Internal engraving MP-36 and chassies nomber 110863 beside the film chamber. The camera is probably never overhauled since the factory L service seal is intact.

Den var redan budad till 205.500:- före auktionens början och det bara fortsatte. Efter en stund ropades den in för 370.000:- till applåder i publiken.

Det kan man få en riktigt bra ny bil för.........

Det var en hel del annat som gick till höga priser, men inget var i närheten av den här svartlackade, slitna kameran. Nice patina betyder att mässingen lyser igenom i stora fläckar, inte bara slitet i kanterna.

Nåja sedan var det dags att bjuda på en Canada Summicron 35:a men den blev för dyr för mig. Därefter bjöd jag på en Summicron 50mm men den blev också för dyr. Överhuvudtaget tyckte jag det var dyrt, även för att vara Leica.

Men en trevlig eftermiddags underhållning blev det ju, och det är inte fy skam.

Nu börjar ju min M4-2 känna sig lite ledsen över att inte få vara ute och fotografera, så jakten på objektiv fortsätter. Det känns ju litet naket att bara ha ett objektivlock på kameran.

Hälsar Claes.

 

Postat 2010-03-28 17:31 | Läst 4952 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera
1 2 3 ... 8 Nästa