BROAR, TÅG OCH SÅNT

Bilder och funderingar.

Ibland är det skönt att sitta instängd på ett kontorsrum............

åtminstone när jag tittar ut genom mitt fönster på tredje våningen och ser de här grabbarna uppe på taket mitt emot.

Å det där med säkerhetsselar, det verkar inte så noga, där uppe på det isiga taket. Ibland undrar man.....

Som sagt, det är skönt här inne i värmen. Jag behåller nog mitt kontorsjobb.

Tittar jag istället ner mot gården kan jag konstatera att åtminstone en  kollega cyklar till jobbet varje dag, i alla väder, året runt. Det är starkt gjort :-)

Hälsar /Claes

Postat 2010-11-30 19:21 | Läst 3365 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Trevliga möten på Fotomässan 2010

I Söndags ställde jag kosan mot Älvsjö och Fotomässan. Jag är inte så förtjust i mässor, men jag hade ändå inte något speciellt för mig, så det fick bli ett besök.

I första montern jag kom till sålde de kameraväskor och andra tillbehör och äntligen hittade jag en kamerarem jag blev nöjd med. En DOMKE helsvart rem med invävda gummtrådar som halkskydd. Jag har länge velat byta Canonremmen mot något mer diskret som inte lyser Canon 5D Mark II på långt håll. 250 kronor fick jag punga ut med och det gjorde jag gärna. Nästa stopp blev Pralinfabriken där jag inhandlade 4 praliner för 5:-/st och med det var jag nöjd.

Ett bekant Fotosidanansikte dök upp och Torbjörn och jag gjorde sällskap bort till Sonymontern för att klämma och känna lite. De elektroniska sökarna börjar bli bättre tycker jag, men fortfarande är det ett stort steg kvar till sökaren i min fullformatare.

Vi letade oss fram till Midsommargårdens Fotoklubb och språkade en stund med Ylva som satt där. Tack för trevligt samtal Ylva :-)

Efter lite vankande av och an i hallen konstaterade jag att jag inte behövde något mer och jag ägnade en stund åt att titta på bilder i utställningsdelen. Till slut blev mitt huvud fullt av intryck och när jag åter passerade Midsommargårdens monter hade Bengt och Kurre dykt upp.

Som alltid var det trevligt att språka lite med Kurre och Bengt, då och då avbrutna av intresserade besökare som ville veta lite mer om klubben.

Så småningom kom också Lena P förbi och gänget kunde frossa i hembakta lussebullar, dagen till ära. Tack Lena :-)

En sammanfattning av dagen måste ända bli att jag hade riktigt trevligt, och dessutom kunde jag titta lite på kompaktkameror eftersom jag eventuellt ska skaffa mig en sån också. Panasonic Lumix GF1 kanske? Jag får se......

Hälsar /Claes

Postat 2010-11-29 17:38 | Läst 3572 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Någon cyklar till jobbet i snöovädret

Jag tittade ner mot innergården från mitt kontorsfönster och såg ett spår genom snön. En av de här cyklarna har i alla fall använts för att ta sig till jobbet med.

Så för att åtminstone ta en bild, när jag nu tagit med kameran till jobbet, öppnade jag fönstret, lutade mig ut och tog den här.

Hälsar /Claes

Postat 2010-11-25 23:16 | Läst 3092 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Ääh! Nu bloggspammar jag.......

Diskussionen om bloggspamning har ju blommat upp igen och jag tycker mig märka att det blir väääldigt lugnt på bloggsidan efter en sådan diskussion. Det har lagts in ovanligt få inlägg idag. Nästa tråkigt........

Det här inlägget hade jag tänkt lägga in när mitt förra ramlade över kanten, men det verkar ju ta lång tid. Så nu struntar jag i det.

Jag funderar på varför jag gillar det kvadratiska formatet så mycket. Kan det bero på att min far använde en Rolleicord när jag var liten, och att det var den kameran jag började fotografera med när jag blev lite större.

Jag har egentligen inte fotograferat i kvadratiskt format sedan sommaren 1972 när jag köpte min första egna kamera, en Olympus 35 SP. Från och med då blev det mest dia och då framförallt Kodachrome på 25 eller 64 ASA.

Nu när det är så lätt att beskära bilderna på det digitala mediat så blir det en hel del kvadratiska bilder igen. Inte majoriteten av bilderna, men väl en och annan bild som jag tycker bättre om i det formatet.

I Fredags blev det en hel del fotograferande i Orsa, med en avstickare till Mora för att fika med en god vän. De första bilderna tog jag på morgonens hundpromenad uppe vid Utsiktsbyn.

 Sedan bar det av in till Mora och jag kan ju inte låta bli att stanna till vid stationen. Där stod ett helt nyrenoverat diesellok och blänkte.

Strax före solnedgången var jag tillbaka i Orsa och tog  den här bilden vid Lisselhedsvägen.

Och till slut, ännu en bild på den infrusna båten nere i hamnen.

Hälsar /Claes

Postat 2010-11-24 19:40 | Läst 4329 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Digitala spegelreflexer är nu förbjudet.

Härligt, äntligen har myndigheterna begripit något. I Kuwait är det förbjudet med DSLR på allmän plats. Då borde det vara lagligt med en SLR och film då?

http://www.kuwaittimes.net/read_news.php?newsid=MzAwMTg4ODg1

 Hälsar /Claes

Postat 2010-11-24 10:15 | Läst 3507 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
1 2 3 ... 4 Nästa