BROAR, TÅG OCH SÅNT

Bilder och funderingar.

Affe och Krister fick visa upp sig i konstiga färger, men det är fixat nu.

I förra blogginlägget beskrev jag mina problem med färghanteringen i Windows 7. Det var inte så svårt att fixa. Jag bytte profil från den som hade lagts upp som default när jag installerade datorn och vips blev det mycket bättre. På följande bilder syns tydligt hur mycket bättre det blev med den nya profilen.

Affe:

och

Krister:

Eller hur var det nu med den där färgprofilen..............

Hälsar /Claes

Postat 2012-02-29 23:01 | Läst 2887 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Tillbaka till Canon 5DMk2 och det känns bra.

Jag har under en tid experimenterat med en Panasonic GF1 och när det kommer till höga ISO är det ingen höjdare. Det här visste jag redan när jag köpte den, men det är lite tråkigt när man tar med den i mörka lokaler. Då blir det inget vidare. I Söndags var det dags för en Fotofika med Affe och Krister och den här gången fick min gamla hederliga Canon 5DMk2 följa med. På huset satt EF 35 f/1.4 och jag körde på 1600 ISO. Klar skillnad mot Panasonic.........

Handhållet 1/45 sek och bländare 1,4 och jag var lat vid skärpningen, lite oskarp mask bara.

 

 Handhållet 1/30 sek och bländare 1,4 och återigen bara lite oskarp mask.

Men nu har jag en fråga. Hur ser färgerna ut på bilderna, på min skärm känns de alldeles för mättade jämfört hur de ser ut i Lightroom och P.S. Och det är sRGB inställt.....

Jag har just bytt dator och kör nu Windows 7, så här såg det inte ut med min gamla och VISTA.

Hälsar /Claes

P.S. För att visa skillnaden jag talade om har jag lagt upp dubbla bilder och så här såg skillnaden ut innan jag installerade en annan profil i Windows färghantering. Här har jag dragit ner mättnaden lite till på Affe för att visa hur stor skillnad det var.

Postat 2012-02-28 21:00 | Läst 3969 ggr. | Permalink | Kommentarer (18) | Kommentera

Mera experiment med Silver Efex Pro

Nu har jag använt Silver Efex Pro några gånger och börjar så smått komma underfund om finesserna i programmet. Jag har en hel del kvar att lära mig innan jag är riktigt nöjd, men det är som det ska. Nu tänker jag ge mig på att konvertera mina Tågmästarbilder eftersom jag inte lyckas komma ihåg hur jag gjorde i Elements för att få till bilderna på ett sätt jag gillar. Dessutom var jag definitivt inte nöjd med alla konverteringar till svartvitt jag gjorde.

 

Här är första försöket och jag har ljusat upp bilden lite jämfört med tidigare varianter för att inte skuggorna ska vara kolsvarta. Jag testade också att använda Control Points där jag kan justera mindre definierade delar av bilden. I det här fallet har jag mörkat ner armen vid fönstret något eftersom den nästan var utbränd i vissa partier. Jag har också lagt på en svag sepiaton för att se hur det blir. Det här är nog inte sista versionen innan jag är nöjd. Experimenten fortsätter........

Hälsar /Claes

 

Postat 2012-02-25 21:48 | Läst 3115 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

I onsdags var det samling på Wang. Jag var där, samt ett tips om rabatt på Photoshop.

Jag har redan berättat lite om träffen på Wang i min förra blogg, så här kommer några bilder jag tog på deltagarna medan jag var där. Ingen nämnd, ingen glömd..........

 

 

Mina experiment med Silver Efex Pro fortsätter. Här har jag provat lite olika inställningar. Jag ska nog läsa manualen trots allt.

Och så det där med rabatt på Photoshop. För er som har en licens på Photoshop Elements så går det just nu att köpa en fullversion av Photoshop CS5 för halva priset. Erbjudandet från Adobe gäller till den 2 Mars.

Hälsar /Claes

Postat 2012-02-25 13:37 | Läst 3021 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Micke Borg, kaféfotograf och digitalfantast

I onsdags var det träff på Twang och jag hade för en gångs skull möjlighet att ta mig dit på grund av ett inställt möte på jobbet. Väl framme kunde jag konstatera att lokalen var välfylld men det fanns en ledig plats mittemot Micke Borg, så jag slog mig ner där.

Den här dagen var det ovanligt mycket bilder och fotoböcker i omlopp och diskussionen handlade till stor del om fotografi och inte lika mycket om teknik. Micke var i full färd med att studera en fotobok.

 Bilden är tagen med min Panasonic GF1 och Leica 25mm f/1,4 och konverterad till svartvitt. Efter en stund började Micke intressera sig för min kamera och plötsligt växte digitalhornen ut. Han började plåta allt och alla runt bordet med min kamera och såg ut att tycka det var riktigt roligt. Nu ska vi ju som tur är inte tro att det kommer att innebära att han slutar med sitt analoga fotande.

Här följer en kavalkad digitalbilder signerade Micke Borg:

 Micke Berg och Affe utbytte tankar och fotoböcker.

.

 Okänd deltagare vid bordet..........

.

 

 Bernt levererade och signerade sin fina fotobok under träffen.

.

 Okänd deltagare vid bordet.........  Hmm, en riktig linslus det där.

.

 

 Torbjörn blev trött i ögonen.

.

Staffan och Affe och så den där linslusen igen...........

.

 

 Affe ser ut att fundera över något.

Ja, så här kan det bli när Micke Borg får tag i en digitalkamera :-)

Bilderna beskurna i Lightroom och konverterade till svartvitt av mig med hjälp av Silver Efex Pro och jag har testat olika inställningar för att lära mig mer om programmet som är helt nytt för mig.

Hälsar /Claes

 

 

Postat 2012-02-24 21:29 | Läst 3341 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
1 2 3 ... 4 Nästa