BROAR, TÅG OCH SÅNT

Bilder och funderingar.

Inget nytt under solen

Jaja, jag vet! Ni har sett den här utsikten förut. Den över Orsasjön, bort mot Våmhus alltså. Nu är det inte mycket vinterkänsla kvar här uppe, men isen ligger forfarande på sjön.

Fast det går fortfarande bra att åka skidor uppe i Grönklitt. Det vet jag, för det gjorde jag i helgen och föret var bra.

Hälsar /Claes

 

Postat 2012-03-27 21:57 | Läst 2561 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Vintern är inte slut, inte i Skattungbyn

På promenad nere vid älven häromdagen. Än så länge känns det inte så vårlikt.

Längst nere i dalen nedanför Skattungbyn flyter Ore älv fram. I Skattungbyn finns det ett kraftverk och jag tog några bilder från kraftverksdammen. Så här lågt vatten brukar det inte vara så här års. På sommaren står den där stenkistan mitt ute i älven........

 Långt där uppe ligger själva byn och där drar stora landsvägen mellan Orsa och Furudal fram. Högt upp till vänster, dolt bakom träden, bodde jag förut. Det var en fantastisk utsikt från mitt hus.

Nedanför dammen fick jag syn på den här is och vattenkonsten.

Promenaden fortsatte en bit västerut från dammen och där passade jag på att ta en bild på järnvägen.

 Det här är tvärbanan från Orsa till Bollnäs som numera bara används sporadiskt mellan Orsa och Furudal. Från Furudal till Bollnäs är banan i så dåligt skick att inga tåg får gå där längre. Det var ett tag sedan det gick ett tåg till Furudal också vad jag kan se.........

Vägen upp från stationen till byn stiger brant och det är en dryg kilometer tills jag kommer upp till affären vid landsvägen. Här börjar jag närma mig byn efter en härlig vandring i det ännu vinterlika landskapet. Våren närmar sig.

Hälsar /Claes

Postat 2012-03-22 10:41 | Läst 3068 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Upp och Ner, varför då?

Samma bild som häromdagen, fast upp och ner.

Och varför då? För att det är kul......    

Hälsar /Claes :-)

Postat 2012-03-21 20:04 | Läst 2623 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Nytt fängelse i Ulvsunda och fortsättningen på min promenad.

Det har rivits friskt i Ulvsunda industriområde i samband med att spårvägen har dragits fram. Utmed Johannesfredsvägen håller SL på att uppföra sitt nya fängelse för plankande passagerare. Det ska ju privatiseras.........

 

 Hur som helst har vyn utmed Johannesfredsvägen förändrats drastiskt. Till vänster syns det nya fängelset. Eller nåt.........

 Den nya hållplatsen vid Johannesfredsvägen närmar sig färdigställande. Här kommer jag nog att kliva på spårvagnen någon gång.

 På väg över spårvägsbron stannar jag till och tar en bild på arbetet som pågår så här på en söndag. De transporterar stenmassor med pråm till den gamla kajen i Ulvsundaviken och där lastas de över till lastbilar som kör dem vidare någonstans. Vart har jag ingen koll på ännu.

Bostadshusen i bakgrunden kan ni lägga märke till lite extra,för jag kommer strax att visa dem från en annan vinkel.

Jag fortsätter över bron, tar till vänster på Missionsvägen och sedan genom skogen bort till Minneberg där jag följer strandpromenaden.

Där borta i Norr, på andra sidan viken, ser ni husen igen.

Tittar man åt andra hållet, mot Hornsberg ser ni byggplatsen som helt förändrat vyn. Här byggs det på höjden.

Och här byggde de på höjden en gång i tiden också, den heter något på T.... har jag för mig, den här bron. Ja, ja, jag kommer nog på det så småningom.

Hälsar /Claes

 

 

Postat 2012-03-20 18:34 | Läst 3609 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

Ulvsunda Slott och att fotografera måsar

Jag har flera gånger beskrivit min promenadväg från hemmet intill Ulvsunda Slott och här kommer några bilder utmed vägen. Det tar mig ungefär två minuter fram till Slottsparken och jag tycker om att börja min promenad genom att gena genom parken. Det här är inget försök att dokumentera slottet utan bara vad jag ser när jag går förbi. De här bilderna tog jag i Söndags och färgerna är ganska dämpade så här års.

 

När jag kommit in genom grindarna i slottsparken kan jag antingen följa allén fram till slottet och så vika av tvärt höger framför flygeln där borta, eller kan jag som den här dagen följa den upptrampade stigen över gräsmattan. Det är en del som cyklar där också.......

 Lite längre fram tog jag en till bild av slottsbyggnaden och dess flyglar. De gamla på östra sidan, ner mot Ulvsundaviken och de lite märkliga nyare flyglarna på västra sidan mot Ulvsundavägen. Jag gillar de gamla flyglarna bäst. De nya harmoniserar inget vidare med de äldre byggnaderna.

 

 Alldeles hitom den sydöstra flygeln ligger en liten damm som jag fotograferat många gånger. Den här gången fångade jag måsar i den. Kan ni se var de är och hur många?

 Det går att fånga ekar i dammen också.

 När jag fotograferat färdigt vid dammen fortsätter jag rakt fram till höger om slottet och passerar bron över kanalen in till Lillsjön. Vad som finns på andra sidan bron får ni se en annan gång.

Hälsar /Claes

 

 

Postat 2012-03-19 21:44 | Läst 3111 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
1 2 3 Nästa