BROAR, TÅG OCH SÅNT

Bilder och funderingar.

Samling på ett tak, vad gör dom där egentligen?

I fredags kväll kom jag upp till Skattungbyn efter en tur genom ett 28-gradigt Sverige. Det var varmt och när jag kom upp till byn hälsade jag på hos Uffe. Vi var några stycken som skulle se på film efter solnedgången. När jag kom dit hördes Uffes röst uppifrån taket så jag tog mig upp dit för att se vad som var på gång.

Ja, det var inte det där taket jag skulle upp på, det där är grannens. Men bilden är tagen från taket ovanför Uffes entré där det finns en platt del som lämpar sig väl att avnjuta kvällssolen ifrån.

Men Uffe var ännu höge upp !! Antenner behöver justeras ibland.......

På taket fanns dessutom Elin, som mest tog det lugnt och kollade så att vi inte gjorde nåt dumt.

På taket fanns också en annan Clas. (Han är en mycket duktig trummis förresten)

Till slut klättrade Uffe ner från skorstenen och kände sig rätt nöjd med kvällens insats.

Hälsar /Claes

P.S. Alla bilder tagna med Panasonic GX1 med Olympus 45/1.8 på bländare 5.6

Postat 2012-05-31 20:16 | Läst 3084 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Sommar i Bromma......... Redan?

Häromdagen tog jag en promenad runt Ulvsunda slottspark, Minneberg, Traneberg och sedan tillbaka hem förbi Alviks Torg. Det kändes att sommaren var här och jag lämnade jackan hemma. Det fick bli lillkameran som hängde med.

 

I Ulvsunda slottpark blommade träden och längre bort var det några som hade picnic.

 Ulvsunda industriområde passerades på väg mot nya spårvägsbron som jag tog över till södra sidan av Ulvsundaviken. Jag gillar det här staketet som skapar intressanta brytningar och effekter i kvällsljuset.

 Vid Minneberg har träden långsamt vält ner i Mälarens vatten och har nu antagit en mer amfibisk tillvaro.

 Och till slut en bild på Tranebergsbron förstås.

Det är skööönt ute nu!  Hälsar /Claes

Postat 2012-05-26 21:29 | Läst 2567 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Fotofika med Affe på Söder

Idag tog jag en sväng in till stan på kvällskvisten för att fika med Affe och prata bilder, kameror och livet i allmänhet. Vi diskuterade det här med varför vissa blir så aggresiva i trådarna på Fotosidan eller alltid hamnar i diskussionen om vilket kameramärke är bäst, om analogt är bättre än digitalt eller om bilderna ska vara oredigerade, direkt ut kameran eller inte, om man ska köra jpg eller raw osv. osv.

Att övertyga andra om att mitt sätt är bättre än ditt har aldrig varit en metod som fungerar, lite mer ödmjukhet mot andra skulle inte skada.

Ta en Cappuccino och tagga ner lite istället.......      ;-)

Hälsar /Claes

 

Postat 2012-05-24 22:32 | Läst 3422 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera

Varför såldes det såna enorma mängder pizza i Skattungbyn....... ??

I gårdagens blogg berättade jag om Pizzerian i Skattungbyn och visade en del bilder på alla de bilar som samlades på fälten just de här dagarna. Varför var det då så mycket folk i byn egentligen. Var det verkligen för pizzans skull? Jag kommer till det...........

Men först visar jag den bild som mötte mig när jag klev upp på Fredagsmorgonen. Jag sov över hos en god vän och det här är utsikten från hans sons sovrum, som jag fick låna ett par dygn.

Utanför bild, alldeles bortanför trädet längst till vänster ligger mitt gamla hus, där jag bodde i 5 år från 2001 - 2006, så den här utsikten är jag rätt van vid. Sjön i bakgrunden heter Skattungen och i andra änden av den ligger Furudal.

Efter en behaglig sovmorgon vandrade jag ner mot Landsvägen och passade på att ta ett antal bilder på alla de bilar som parkerat i byn de här dagarna. Fast de bilderna visade jag i gårdagens blogg så idag blir det bara en bild.

Det kändes lite konstigt när det såg ut så här i byn. Och nere vid landsvägen hände det saker.

Vad är det då som förorsakar att byborna står som vakter vid övergångställena och att hela byn är full med folk och bilar? EM i orientering var det och för två dagar levde lilla Skattungbyn med sina 300 bofasta upp. Vi som brukar hålla till där njöt av folklivet och så pizzorna förstås :-)

Och när alla åkt hem och lugnet lagt sig över nejden återstår det där gamla vanliga. Att få in veden i vedbon före Midsommar.............

Hälsar /Claes

 

 

 

Postat 2012-05-23 21:22 | Läst 2670 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Sveriges mest populära pizzeria? I Skattungbyn.............

I helgen var jag i Skattungbyn igen, och den här helgen var speciell. Det händer att Skattungbyns pizzeria i bagarstugan vid affären har öppet. Det är inte varje dag, inte ens varje år, men när den har öppet, då kommer folk från när och fjärran för att frossa i de berömda pizzorna. Det går inte att hitta en parkeringsplats i närheten utan bilarna får parkera där de hittar plats. Den här gången var det extremt.

 

En del bofasta, som den här trevliga kon, betraktar spektaklet med ett visst lugn. (Med anledning av Tommys kommentar längre ner på sidan vill jag påpeka att detta inte är eller kommer att bli en skinka!!)

Det var inte bara några bilar som besökte byn, det var många..........

Hästarna verkade mer nyfikna på vad det var för några som invaderat hagen bredvid.

Jag har aldrig någonsin sett så många bilar i byn, det hade ingen av mina vänner heller.

Och i bagarstugan hackas det skinka, medan vedugnen sprakar i bakgrunden. Hmmm, det där var nästan en vits..........

 

 Det bakades pizzor i mängder och personalen slet så svetten lackade.

 Lite tid för en gruppbild blev det i alla fall och utanför satt en av kunderna och njöt av sin pizza.

Rekord i Pizzabakning blev det och rekord i antal besökare blev det också. Jag gick mest omkring och tittade på alla parkerade bilar på fälten i byn. Det här kommer jag nog aldrig att få se igen.

P.S. Jag åt naturligtvis en pizza själv och en till........  Så goda var de :-)

Hälsar /Claes

Postat 2012-05-22 22:28 | Läst 2771 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
1 2 3 ... 4 Nästa