Bilder och funderingar.

Spöken

Det var ju en del att hålla reda på när man fotar med stativ för första gången på några decennier. Hitta en bra plats att ställa sig på, ställa in kulleden med det inbyggda vattenpasset, sätta fast kameran, (Tack för snabbplattan), finjustera med blicken i sökaren, ställa in bländare och tid, slå på spegeluppfällnings-funktionen och så var det dags att titta lite till i sökaren innan det är dags att trycka av. Och så trycka aaaaav,  var sjutton är trådutlösaren nu då?

 Tillbaka och rota i ryggsäcken. Där var den, så peta loss gummiluckan och sätta i kontakten.

Nu ska det väl gå att ta bilden i alla fall, titta lite i sökaren igen så att alllt är OK och så trycka på avtryckaren en gång så spegeln fälls upp och nu så klick. Men vad var det där som rörde sig genom bilden???  Ett spöke?

Jahaja, man borde ha tittat om det var någonting som rörde sig, på väg in i bilden, också....

Spöket

Som sagt, träning, träning och åter träning så ska jag nog lyckas få ordning på det här med att använda stativ.

Hälsar /Claes

Inlagt 2009-12-13 11:13 | Läst 4992 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Haha, kan det månne vara en spökhund...eller en spökkatt. Har själv fått besök av liknande varelser;) Blev väl lite mer spännande m lite liv (...eller död;) i bilden, men om man enbart ska se till "bildens ursprungliga idé" dvs utan spökdjuret, så tycker jag att det blev jättefint också. Snygga färger och ett härligt ljus! /MB
Svar från SD40T-2 2009-12-13 12:18
Tack så mycket för kommentaren Malin. Jo jag tycker nog att spöket tillförde bilden lite liv och blev riktigt rolig. Jag hade gärna haft något mer liv i bilden från början, någon person som stod och lutade sig mot solsidan av ett träd eller så, men det här var inte riktigt vad jag planerade, men som sagt riktigt kul i alla fall.
Mvh /Claes
Denna blogg är ej längre aktiv