Att se och fånga det som finns framför mej, att fästa detta på film eller sensor, på ett sätt som tilltalar mitt öga! Det är vad min fotografi går ut på!

Är fotografering med drönare en bi-syssla?

Fler och fler tar sin fotografering, till nya höjder.

Men är fotografering med drönare det nya yrket eller är det bara en lukrativ bi-syssla?

// Conny 

PS Jonas förevigade från luften, FFIMs fotosession i Lomma, förra söndagen. Och "hunden" förevigade den ettrigt surrande drönaren och dess husse.

Min och "hundens" naturliga hemvist är - www.connyM.se 

Inlagt 2021-04-08 07:31 | Läst 217 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Jag tycker "drönarflygandet" va bättre förr! ;) Mao, jag flög modellhelikopter för en tio till femton år sedan, och då fanns det ingen gyro och automatik i helikoptrarna! Och då va det inte så många som flög det här hellr av förklarliga skäl! ;) Efter en månads träning kunde jag flyga fem meter över marken och även flyga mot mig själv! Allt blir ju spegelvänt då! Men landningen måste jag fortfarande göra rättvänt!
Efter några månader gick det ännu bättre, jag kunde landa med nosen vänt mot mig! Men dit så va det en del nödlandningar med nyinköp av helikopters! Vi hade en vän som flög helikopter på riktigt, som sa, "de där smågrejerna e f-n mig svåra att flyga än en riktig helikopter!"

Nu e det andra tider, marknaden måste breddas, automatik åt folket! ;) :)
B)
Svar från connyM 2021-04-08 08:22
Modellflyg fick jag prova på, då en kompis sysslade med der för 35 år sedan. OCH JAG klarade aldrig av att komma hem med ett helt plan, någon gång. Kompisen han kunde dock!
Så jag sällar mej till hyllningskören för mer automatik 😎
// Conny
Benganbus 2021-04-08 08:27
Fast jag funderar på om jag inte skall hitta en sån där gammal modellhelikopter igen! Det borde finnas! :)
Dom e ganska billiga om man störtar! :)
/B
Hörde på radion nyss (2021-04-08 08.40) att forskare i Lund tror att dom kan reda ut hur ett bi hittar och bygga samma hjärnnätverk med nanotrådar. Det blir ju väldigt smått, det är bar en liten del av biets hjärna som sköter navigeringen, så om dom lyckas lir det väldigt energieffektivt.

( Höll på mycket med modellflyg en gång i tiden och blev bra på att reparera.)
Finns det något tv-program numera, i segmentet nöje, fakta, trädgård och så vidare där det inte förekommer en minst en drönarflygning. Lite inflation i det kan man tycka.
/Gunnar S
Svar från connyM 2021-04-08 10:03
Precis den observationen var anledningen till denna blogg. ALLA tycks använda drönare.
Det är kanske en variant av Bi-samhället, har Drottningen (dvs trenden) bestämt att alla skall vara Drönare och bara arbeta enligt henne (trenden). För då får man mycket honung/likes!

Men visst finns det fina bilder och mönster, att fånga uppifrån!
// Conny
Jonas Björk 2021-04-09 14:38
Haha, jag sitter hemma och kommenterar för hustrun ”drönare” minst två ggr per kväll!
När de halvautomatiska kamerorna kom på 70-talet, menade min far att snart går kameran själv ut på egen hand, och nu gör den det, fast den flyger. Mvh Wolfgang