Att se och fånga det som finns framför mej, att fästa detta på film eller sensor, på ett sätt som tilltalar mitt öga! Det är vad min fotografi går ut på!

Bänkad i blåsten...

Lomma beach är en välbesökt plats - under sommaren!
En blåsig söndag i slutet av mars, är det rätt tomt.

Några tappra kite-surfare utnyttjar den friska vinden för sina upplevelser mellan vattenytan och himmelen.  Optimistseglare seglade ut i sina små jollar och de tog också en rejäl dust med den kraftiga blåsten.

Själv sökte jag lä och vila. Vila hittade jag i de många bänkarna som finns precis nere vid beachen. Lä var det väldigt svårt att hitta, ja faktiskt omöjligt. Men plats på en bänk, det var precis det motsatta, alla var tomma.

Fast innan jag bänkade mej i blåsten, så värmde jag upp mej. Uppvärming med stora rörelser, liknande "åkarbrasor". Fast det blev en kort paus på de vindpinade träbänkarna.

Så jag övergick till de övningar jag gillar bäst. Övningar i att hitta bästa bildvinkeln, kompositionen och trycka på avtryckaren vid rätt tillfälle.

Denna sönderblåsta söndag, var egentligen en måndag. Dvs vi hade Måndagsträff i Lomma en söndag.  Detta då vi fortfarande inte kan träffas i vår fina lokal i Malmö, pga av coronan.
Vi, det är Fotografiska Föreningen i Malmö och just denna förmiddag var vi ca 20 st tappra medlemmar, som motionerade våra kameror och fångade motiv till vårt 85 års jubileum. 1936 startades föreningen och i år har vi olika arrangemang, för att fira jubileet. Bl.a samlar vi bilder under temat Skånska Kustpärlor.

// Conny 

PS Denna söndag var inte hustrun med, så jag hade med BÅDE "hunden" och min X-T2. Bänkarna här ovan "sniffade hunden" upp.
Min och "hundens" naturliga hemvist - www.connyM.se

Inlagt 2021-03-29 08:04 | Läst 1150 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver