Att se och fånga det som finns framför mej, att fästa detta på film eller sensor, på ett sätt som tilltalar mitt öga! Det är vad min fotografi går ut på!

Böcker, böcker och ännu fler under bordet

På våra strövtåg i Havanna, så hamnade vi flera gånger på Plaza de Armas. Ett torg i den gamla delen av Havanna, fyllt med böcker.

Under de stora träden finns ofantligt med böcker. Mest begagnat och väl läst. Övervägande litteratur på spanska och då vi var där, inget samhällskritiskt! 

Fast vi fick reda på att ALLT fanns att köpa - även sådant som inte behagade Castro och regimen. Men det var inget vi som turist såg. De böckerna fanns under "disken", längst ner i en låda. Dock lätt åtkomliga för en betrodd köpare.

Där fanns också en hel del fotoböcker. Alltså både fina verk om fotografer och deras bilder. Samt praktverk om t.ex Che Guevara och Fidel Castro.  

Bokstånden var i olika storlek och deras "lager" var allt från ett bord till många hyllor. 

Porfiriato är en term som ges till den period då general Porfirio Díaz styrde Mexiko. I boken "algunos usos y conceptos de la fotografía durante el Porfiriato - vissa användningsområden och begrepp för fotografering under Porfiriato"  fanns bilder från sekelskiftet 1800-1900 talet.

Mest givetvis om la Revolucion och om Che, Fidel och de andra som format Kuba sedan 1959 till det som är idag.

Men inte alla letade böcker. I ett hörn av Plaza de Armas pågick en mindre schackturnering. Lika intressant att följa, som att fotografera.

// Conny 

PS Jag köpte givetvis också en bok. En bok om en okänd fotograf, som tagit ett av vår tids mest spridda porträtt. Så "stay tuned" 😎


Inlagt 2021-04-23 08:04 | Läst 1055 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Intressanta och väldokumenterade motiv! Mvh Wolfgang
Oj, vad intressant!
- hawk
Hej Conny.
Rigtig god dokumentar og dejlige fotos.
Med mange venlige hilsener fra Erik.