Att se och fånga det som finns framför mej, att fästa detta på film eller sensor, på ett sätt som tilltalar mitt öga! Det är vad min fotografi går ut på!

Brändaholm - vackert så det gör ont

Strax innan Dragsö, efter den tvära kurvan på Saltö. Där på höger sida är en vy som alla vykorts-makare älskar. De små röda stugorna som klättrar upp längs sidorna på Brändaholm.  Den lilla ön mitt i Karlskrona.  

En vy som jag åkt förbi mången gång, på väg till Dragsö camping. Har alltid trott att det var privat mark och obehöriga ej fick tillträde!

Men så var icke fallet. För några dagar sedan tog hustrun, "hunden" och jag en promenad på de trånga gångarna och njöt av de små pittoreska stugorna. Det stod på en skylt att man var välkommen och att det ev hundar lämna ifrån sej, skulle man plocka upp och ta med. Tur min "hund" bara lämnar digitala spår på minneskortet.

En sådan idyll. De röda stugorna med sina fantastiska små trädgårdar. Trånga gångar, så att all biltrafik , ja faktiskt all trafik, omöjliggjörs. 

Den enda trafiken man ser, är skärgårdsbåtarna.

För att få en chans att lägga upp sina ev sparade 1,5 millar, så måste man vara mantalsskriven i Karlskrona. Utombyare göres sej icke besvär. 

// Conny 

PS Har några bilder till från vår eftermiddags promenad. Men de kommer sen, annars storknar man i allt det gulliga och pittoreska!


Inlagt 2021-08-20 17:35 | Läst 701 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
WOW Conny.
Det är svenskt så det gör ont :-)
De svensk-röda husen är vad jag förknippar med det riktiga Sverige. Vår tidigare stuga var svart med svenskröda fönster och vindrutor.
Du har tillräckligt med bilder (12) för att göra en turistkalender.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Svensk röd var en färg på färgkortet hos vår färghandlare!
Svar från connyM 2021-08-20 20:27
Tack Erik,
Dessa 12 är bara en liten del. Där var så mycket att plåta, så kameran gick varm. 😁
// Conny