Att se och fånga det som finns framför mej, att fästa detta på film eller sensor, på ett sätt som tilltalar mitt öga! Det är vad min fotografi går ut på!

Dagens återblick flashar förbi...

En bild på min kära hustru, nere vid Lomma beach, några veckor innan värmen kom.

// Conny 

PS Förutom "hunden" så är oxå en handhållen blixt inblandad i denna tagningar 


Inlagt 2021-07-01 22:41 | Läst 703 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Hej Conny.
Det blev en speciell stämning över ditt foto här med den kraftfulla blixten - gillas.
Vilken blixt har du använt. Jag köpte en Nissin i40 till min Sony a6000, men jag kan inte använda den på min Fuji sa min fotohandlare. Nu har jag läst någonstans att jag kan använda min Nikon SB800 ? Men det är alldeles för våldsamt för X100Feren tror jag, men jag har inte försökt.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från connyM 2021-07-02 07:36
Hej Erik.
Du kan använda alla blixtar till X100,. Men du kan inte ha dem på kameran. Din SB800 bör dock gå att utlösa i hotshoe-fästet. Men du får endast en manuell blixt, du får ställa in styrkan på blixten. Din I40 får antingen köpa en kabel, med Sony-fäste och hotshoe-fäste. Eller som jag gjort, radiosändare/mottagare. Det är de smidigaste, men tyvärr så är radiosändare lite slöa, så jag kan inte utnyttja centralslutarens möjlighet till väldigt korta slutartider. Även med radiosändare, blir blixten manuell.
Men det är roligt med blixt!
Kolla lite här >> https://www.connym.se/category/tips-tricks/
Eller här >> https://ffim.se/fotogrupper/#blixtverkstaden
// Conny
En skön avslappnad bild! Som inbiten campare noterar jag att dryckeshållaren är tom... det brukar den inte vara hos mig :)
//Anders
Svar från connyM 2021-07-02 13:05
Hej Anders
Det är inte min stol, om du förstår.... 😁
// Conny