Att se och fånga det som finns framför mej, att fästa detta på film eller sensor, på ett sätt som tilltalar mitt öga! Det är vad min fotografi går ut på!

Fotografens rötter ger stadga!

Mina rötter, åtminstone de fotografiska är tämligen teknik-rotade. Att ha en häftig kamera, gärna stor med mycket knappar och som såg proffsig ut. Långa objektiv kändes också  underbart för egot. I unga år.

Det var en kul tid. Då var inte "alla" fotografer. Man kände sej lite "förmer", än de som kom med en Instamatic. Inte bara för all grannlåt man hade runt nacken. Utan för att all den grannlåten, faktiskt gav klart bättre foto!  Åtminstone rent tekniskt! 

Bildinnehållet var givetvis också en viktig ingrediens. Likaså konkurrerade man oftast ut Instamatic-folket, med att hitta en häftigare bildvinkel och bättre komposition.

Man lärde sej oxå undan för undan, dessutom grunderna för hur en bild tekniskt skulle bli bra. Saker som, varför bilden blev suddig om slutartiden stod på 1 sek och att bländaren var precis som iris i ögat. Stor när det är mörkt och liten när solen skiner. Vad skärpedjup är. Samt att om värmer upp och förlänger framkallningstiden, så kan man pressa en Tri-X, till att funka även i mörka lokaler. 

Men inte bara f-n blir gammal. Så även en fotograferande lokförare.

Så nu är det mest Fuji X100, som hänger med överallt. Därav smeknamnet "hunden". 95% av all min nuvarande fotografering, utgörs med denna. Med bländaren inställd nånstans mellan 2.8-5,6 resten på automatic, samt allt sparas i Råformat. Så man har lite roligt i Lightroom oxå, nu när jag inte längre har något riktigt mörkrum att slabba i.

/ /Conny 

PS Så ett väl utvecklat rotsystem ger stadga - också inom fotografin!  Eller hur?

Min och "hundens" naturliga hemvist är - www.connyM.se 

Inlagt 2021-04-14 13:01 | Läst 932 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
En maffig bild Conny. Rötterna lär ju vara lika stora som kronan, här ser vi en del av dem.
/ Bengt H.
Att vara ordentligt rotad är nog bra inte bara för träd. Det här trädet känner jag inte omedelbart igen, det är ett lövträd, ganska massivt och med slät bark. Som dalmas/östgöte som sällan är i syd gissar jag på bok, ett träd jag ser väldigt sällan, även om en och annan finns utanför Finspång. Hälsningar/ Björn
Svar från connyM 2021-04-14 14:24
Är ingen fena på det som växer. Små växter med färgglatt utseende, kallar jag blommor, resten växter. Större växter kallas från buske till träd.
Bilden är tagen I Bokskogen utanför Malmö. Om det kan vara till någon hjälp i artbestämningen 😁
Ha de gött min vän
// Conny
Hej,
Här ser man rötterna ovanligt bra. Vad gäller fotogrens rötter så ser man sällan dessa. Nu skall man inte överskatta rötter, de kan ju vara djupt eller ytligt arrangerade. Detta kan ju leda till olika egenskaper.
Man skall inte överskatta rötter hos fotografer, man kan ha känslan för en bild utan att ha någon teknik.
Ha det väl
Bob
Rötter är spännande, gillas! Mvh, LO