connyM | fotograf

 Att se och fånga det som finns framför mej, att fästa detta på film eller sensor, på ett sätt som tilltalar mitt öga! Det är vad min fotografi går ut på!

Kväll hos duvorna

Sedan 2016 har jag följt livet hos Brevduveklubben Fram i Malmö. Det är en av Malmös klubbar som sysslar med att tävla med brevduvor. Där det går ut på att snabbast få hem sin duva, från släppningsplatsen till det egna duvslaget. Tävlar och släpper duvor gör man både i Sverige och ute i Europa.

För några veckor sedan fick jag Riksförbundet Svensk Fotografis årliga Arbetsstipendium för 2021. Detta för att kunna fortsätta dokumentera livet i och runtomkring Brevduveklubben ute på öster i Malmö.

Bilderna som följer, är från en lite kylig kväll i slutet av januari. En vanlig kväll för Lennart, när han direkt efter jobbet cyklar ut och ser till sina duvor.  De ska ju ha mat och vatten, varje dag. Oftast så är detta andra gången för dagen, åtminstone under tävlingssäsongen. För då ska duvorna släppas ut på morgonen och ta sej ett "träningspass" i luftrummet. Kvällsrundan är viktig för Lennart då han alltid vill se att duvorna har har det bra och mår fint, inför natten.

// Conny 

PS Vill du se mer om mitt nu femåriga projekt,  så klicka här >> https://www.connym.se/brevduvan/

Ca en kvart efter jobbet är slut, cyklar Lennart över bron till Sege å och han är inne på Brevduveklubben Fram's område. 

Förutom duvslaget till höger, så har han en vinterbonad "sommarstuga", för kaffe kokning och pappersarbete.

Duvslaget är uppdelat i separat rum, för de duvor som är aktiva och tävlar, samt för de som är avelsduvor.

Efter att duvorna blivit utfodrade, så är det dax för lite pappersarbete inne stugan. 

En sista runda in till duvorna innan det är dax för Lennart att släcka, cykla hem och själv  få lite mat. Januari mörkret lägger sej  snabbt och ytterligare en dag har gått ute i brevduve-samhället och jag har fått dokumentera lite mer av livet hos duvorna och deras ägare. 


Postat 2021-02-23 06:59 | Läst 1579 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera