connyM | fotograf

 Att se och fånga det som finns framför mej, att fästa detta på film eller sensor, på ett sätt som tilltalar mitt öga! Det är vad min fotografi går ut på!

Jag har bott vid en landsväg...

Vid nybygget på den skånska myllan utanför Malmö, växer en ny stadsdel upp. 

En pile-alle har sparats och sträcker stolt på sej. Blir ett fint inslag, när allt är klart.

Ser lite dött och ödsligt ut, men vi får ge det några år, så blir det nog fint. Att spara och blanda gammalt och nytt, tycker jag är intressant och bra. Förmodligen kommer också alla hundar i området, att tacka för sparandet av alla träden.

// Conny 

PS  "hunden" som hänger runt min hals, har dock enbart fotografiskt intresse, av ovan nämnda träd.


Postat 2021-04-29 10:00 | Läst 1184 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Nu skola knoppar brista

I går tog hustrun och jag en härlig promenad i Alnarpsparken. Vädret var precis lagom, varmt i solen och en liten sval bris då och då. Fast hade vi klätt oss lite mer vårligt, dvs ingen vinterjacka, då hade vi nog blivit lite kyliga.

Nu skola knoppar brista

I parken, som ligger strax norr om Malmö, var våren verkligen på gång. Vi åker ofta dit och jag har tagit många många bilder där, varje vår. Man blir så glad när man ser allt spira. En riktig hälsoboost! 

Detta och att första dosen AZ är intryckt i vänster överarms muskel gör att
- just nu mår jag väldigt bra!

Arkivet är som sagt rätt fullt av vårfoto från Alnarpsparken, så att hitta något nytt för "hunden" att föreviga, är en utmaning😁

Men "sniffar" man runt i behaglig takt, så kan man se hur naturen skapat, sin egen inramning och komposition.

//Conny 

PS Det är förbjudet med lösspringande hundar i Alnarpsparken.  Så min X100 aka "hunden",  hängde säkert i sitt koppel, runt min nacke. 


Postat 2021-04-20 07:24 | Läst 709 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Bänkad i blåsten...

Lomma beach är en välbesökt plats - under sommaren!
En blåsig söndag i slutet av mars, är det rätt tomt.

Några tappra kite-surfare utnyttjar den friska vinden för sina upplevelser mellan vattenytan och himmelen.  Optimistseglare seglade ut i sina små jollar och de tog också en rejäl dust med den kraftiga blåsten.

Själv sökte jag lä och vila. Vila hittade jag i de många bänkarna som finns precis nere vid beachen. Lä var det väldigt svårt att hitta, ja faktiskt omöjligt. Men plats på en bänk, det var precis det motsatta, alla var tomma.

Fast innan jag bänkade mej i blåsten, så värmde jag upp mej. Uppvärming med stora rörelser, liknande "åkarbrasor". Fast det blev en kort paus på de vindpinade träbänkarna.

Så jag övergick till de övningar jag gillar bäst. Övningar i att hitta bästa bildvinkeln, kompositionen och trycka på avtryckaren vid rätt tillfälle.

Denna sönderblåsta söndag, var egentligen en måndag. Dvs vi hade Måndagsträff i Lomma en söndag.  Detta då vi fortfarande inte kan träffas i vår fina lokal i Malmö, pga av coronan.
Vi, det är Fotografiska Föreningen i Malmö och just denna förmiddag var vi ca 20 st tappra medlemmar, som motionerade våra kameror och fångade motiv till vårt 85 års jubileum. 1936 startades föreningen och i år har vi olika arrangemang, för att fira jubileet. Bl.a samlar vi bilder under temat Skånska Kustpärlor.

// Conny 

PS Denna söndag var inte hustrun med, så jag hade med BÅDE "hunden" och min X-T2. Bänkarna här ovan "sniffade hunden" upp.
Min och "hundens" naturliga hemvist - www.connyM.se

Postat 2021-03-29 08:04 | Läst 1220 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Ljuset är allt...

Att ljuset är allt i fotografi, är väl ingen nyhet eller något som är konstigt.

OCH ÄNDÅ blir man så underbart överraskad av hur underbart ljuset är. 

Jag hittade ljuset igår - det fanns i en björkdunge - det lyste upp de silvriga stammarna.

...och i morgon går vi mot ljusare tider. Vi får ljus en timme tidigare. Det känns positivt och så vill jag också fortsätta att känna.  

Positivt tänkande, positiva bilder, plåta allt det vackra runt oss, i vår närhet - det känns mer och mer som det rätta. Att tänka negativt, plåta fulhet, leta fel, det kan mörkermännen på den yttre höger flygeln syssla med!

Det enda negativa som är positivt - är en negativ coronatest

// Conny 

PS En bit svart nylonstrumpa framför min 56/1,2 lins, gav en fin mjukhet och lite skön överstrålning.


Postat 2021-03-26 06:13 | Läst 1150 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

...mest Torrsim med hustrun

Jag tycker att träffa nya människor och gamla bekantskaper, är en av fotograferingens stora fördelar. En fin bonus av hobbyn.

För okända människor kan man närma sej lite enklare, med kameran som "sköld". Många blir det bara en bild på, vissa blir det inget porträtt alls på. Men några stycken, kan efter fotograferingen, ibland sorteras in i kategorin Bekantskaper.

Många av mina porträtt, på både kända och okända, tar jag med min X100, även kallad "hunden". Det är förvisso en lätt vidvinkel optik, men den skrämmer inte folk. När jag tar fram systemkameran, är det betydligt fler som stelnar till och blir mer obekväma. Fast ibland så är det ju "tvunget" att plåta med X-T2 och 56:an. För med den optiken på full glugg (1,2), så får man ett underbart "släpp" porträttet. Från knivskarpt till fantastisk oskärpa  bokeh, på bara 5-6 cm.

Fast så här i Corona-tider, kan det bli lite svårt att komma på "riktigt" porträtt-avstånd och få till bilder även i kategorin "Headshoot".  Särskilt som ju mitt längsta optik bara är på 56 mm och rekommenderat avstånd till alla andra är ju minst 2 meter. Det blir till att beskära, även med porträtt-optiken!

Så det bli rätt mycket Torrsim just nu, åtminstone när det gäller porträtt. 

Precis som plastekan här under, får jag invänta bättre tider. Då isen går försvinner och någon låser upp och tar bort kedjan, som håller fast.

// Conny 

PS Med Torrsim menar jag att det blir mest träning och testfotografering. Alltså mest bilder på min tålmodiga hustru och modell. Men Torrsimning är oxå fotografering OCH DET är det viktigaste! 

  Jag och "hunden" hittade hustrun, när hon njöt av de första solstrålarna, som letade sej in på vår balkong i helgen. Så det blev lite Torrsim, även denna dag. En bild som förutom lätt beskärning, bara varit en kort runda bland Lightrooms reglage.

Postat 2021-03-07 07:08 | Läst 1112 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 3 Nästa