connyM | fotograf

 Att se och fånga det som finns framför mej, att fästa detta på film eller sensor, på ett sätt som tilltalar mitt öga! Det är vad min fotografi går ut på!

Samma omsorg som...

Gårdagens blogginlägg handlade om barn. Det bästa vi har och som vi väl alltid försöker ge den bästa omsorgen och mest kärlek.

Men frågan är om inte ägare till gamla fina träbåtar, har samma vurm för sina älsklingar.  

Åtminstone de flesta,  vårdar sina pärlor. Vissa satsar på att renoverar upp misskötta gamla exemplar. Där de lägger ner mycket arbete och ofta under lång tid.

Dessa fina träbåtar hittade jag på Saltö Varv.

En fin eka ligger och väntar på att få vatten under sej och glida ut i den blekingska skärgården. Samt att sedan få använda tamparna till att få en säker tillvaro, vid en mysig brygga. Den större kompisen bakom, får vänta på att sänkas ner i den blöta verkligheten. Den är i en annan fas, renovering kallas den.

 

// Conny 

PS Bilderna som "hunden" registrerat på sin sensor, är tagna under en morgonpromenad i somras. Vi, dvs jag,  hustrun och "hunden" hade dragit upp husvagnen till Dragsö i Karlskrona. På lagom avstånd till Saltö varvet.

Min och "hundens" naturliga hemvist är - www.connyM.se 


Postat 2021-04-12 11:51 | Läst 274 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

5 foto från Lomma hamn

Att bara gå runt och plåta, är en "lisa-för-själen". Jag mår bra, känner mig avslappnad och harmonisk. Är man sedan på träff med ett trevligt gäng, då blir det bara ännu mer pluspoäng på humöret. 

Denna sönderblåsta söndag, var egentligen en måndag. Dvs vi hade Måndagsträff i Lomma en söndag.  Detta då vi fortfarande inte kan träffas i vår fina lokal i Malmö, pga av coronan.

Vi, det är Fotografiska Föreningen i Malmö och just denna förmiddag var vi ca 20 st tappra medlemmar, som motionerade våra kameror och fångade motiv till vårt 85 års jubileum. 1936 startades föreningen och i år har vi olika arrangemang, för att fira jubileet. Bl.a samlar vi bilder under temat Skånska Kustpärlor.

Lite Malmö känsla i förorten Lomma....

Det blev nästan två timmars trevlig samvaro och fika i lagom stora corona-grupper. 

Så något frusen satte jag mej framför datorn och kopierade ner dagens skörd av bilder. Förutom bilderna här och de gårdagens blogg, så fick jag en fin bunt porträtt. Porträtten är alla tagna med "svart-nylonstrumpa" framför 56:ans fantastiska glas. Men mer om det när det projektet känns färdigt.

// Conny  

PS De 5 fotona i denna blogg, fastnade alla på "hundens" sensor. På datorn så beskars de en aning och fick lite "handpåläggning" i Lightroom. 
Min och "hundens" naturliga hemvist - www.connyM.se


Postat 2021-03-29 21:56 | Läst 388 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Man ska aldrig ge upp...

Ett lite tråkigt väder, med mörka moln och blött uppifrån, mötte oss när vi åter nådde de skånska nejderna. Inte kul.

Fast idag stod solen precis lodrätt över ekvatorn. Det kallas vårdagjämning och infaller just i år, just idag, den 20 mars - och det var exakt klockan 10.37 svensk tid. Allt enligt vetenskapen.

Så ge inte upp, det blir varmare och soligare snart!

// Conny 

PS Det är lite "arbete" nerlagt i Lightroom med denna raf-fil. Ettorna och nollorna fastnade på sensorn, en annan regnig dag. En vanlig dag som "hunden" och jag som varit på promenad

Postat 2021-03-20 18:24 | Läst 298 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Nostalgi - kaffe med Legendario

En flaska Legendario, är en flaska med en legendarisk Rum 😎 en kulinarisk upplevelse för gommen och själen!

På vår rundresa på Kuba för sju år sedan, besökte vi FCA. de ron Bocoy Legendario i Havanna.

Provsmakningen i deras lilla bar var enkel, men mycket smakrik. Ännu bättre blev det, både smakmässigt och fotografiskt, när ljuset släcktes ner. Samtidigt som bar-maestro började att hetta upp rom. När den precis börja "lysa", fyllde han våra kaffekoppar med den heta underbara drycken. 

// Conny 

PS Du kan köpa en egen flaska på Bordershop efter pandemin

Postat 2021-03-13 07:46 | Läst 397 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Nostalgi - flickorna i Havanna

Fotomodell - Ja, i Havanna på Kuba.

Alla de blomsterprydda damer från Kuba, ni ser på turistbilder, vill ha 1 turist-Peso, för att bli fotograferad. Dessa damer har tillstånd från Staten, för att få gå runt med blommor i håret och en cigarr i munnen. Och bli fotograferade!

De är ett rätt dåligt betalt jobb, inte så glamour-aktigt. Cigarren bekostar damen själv och den ska räcka länge. Därför är den oftast inte tänd.

Carril de la memoria - det skulle förmodligen en spansktalande sagt (om Google translate har rätt) om bilderna idag från rundresan på Kuba, som hustrun och jag gjorde 2014.

Redan första dagen i Havanna, mötte vi dessa fotomodeller. De fanns överallt, vid alla turistfällor. Log och sträckte fram handen. Så fort man placerat 1st Peso-convertible (den speciella turist-valutan) i deras hand, fick man ett bedårande leende och en bild. Det är då oftast en färgsprakande fotomodell, som fastnar på sensorn.

Dock tillhörde " flickan från Havanna" på bilden härovan, som gav mej ett plirigt, tandlösa leende, inte de direkt färgsprakande!  Hon fick inte vara med på så många turistbilder, men jag tyckte hon var så härligt småcharmig. Så hon fick några extra Peso i sin hand!  

Denna damen känner kanske någon här på Fotosidan igen. Hon varit omslagsflicka för många broschyrer om Kuba. Dock har jag inte lyckats sälja min bild på henne!

Fyller man 60 år i Havanna och betalar några Peso extra, så kan man få en STOR RÖD kyss på kinden.

//Conny 

PS Ju mer jag sitter och tittar i Lightroom-arkivet på mina Kuba-bilder, ju roligare är resan längs Minnenas Alle' - Carril de la Memoria 

Risken/chansen att det dyker upp många Kuba-bilder här, är stor! 


Postat 2021-03-03 07:40 | Läst 467 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 Nästa