Att se och fånga det som finns framför mej, att fästa detta på film eller sensor, på ett sätt som tilltalar mitt öga! Det är vad min fotografi går ut på!

Inget hundgöra...

Att fotografera snälla och beskedliga såväl barn som hundar, var enkelt när jag hade min ateljé. Där kunde de inte rymma!

Att föreviga Oskar, en franskbulldog, var oxå enkelt.  Dock var jag lite orolig.  För vi skulle vara ute i en park, samt att husse ville inte ha något koppel/sele på hunden. OCH jag ville inte sitta och photoshoppa bort en sele, på en mängd foto.

Men det löste sej jättebra. Oskar var väldigt intresserad av att bli fotograferad och husse hade hela fickan full av godis.

Så för mej var det bara att trycka av, när det såg bra ut. Absolut inget "hundgöra"...

Resultatet som husse och matte sedan beställde, blev en 40x50 och en 20x30. Ramade och klara enligt bilden ovan.

Tänkte passa på och visa var min "hund" (X100F) bor.   Där finns oxå storebrorsan X-T2 med 56/1,2. Denna fantastiska optik, som jag förevigade Oskar med.
I väskan finns oxå, förutom blixtutrustning, både 18/2 och 35/2 till X-T2:an. Samt en TLC (telekonverter) till X100:an.

// Conny 

PS Från att ha haft stor Nikon-utrustning och på den analoga tiden Hasselblad, i ateljén.  Så är detta en perfekt pensionärs-kombo. Allt får nästan plats i en väska. Det är bara resten av blixtarna med stativ och tillbehör, som behöver en egen förvaring. 


Inlagt 2021-04-29 17:53 | Läst 696 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Två fina bilder på Oskar blev det.Som sagt han verkar vän och bekväm med med fotografen.
/ Bengt H.
Kanonsnyggt hundporträtt! Tycker det är svårt med hundar, vi hade en svart flat, tror inte jag har en enda bra bild på den. Förstår att husse blev nöjd, bra gjort! Hälsningar/ Björn
Hej Conny.
Professionella hundporträtt, men det är inte så konstigt när du har tagit dem.
Jag har genomgått samma utveckling - med kamera. Byt ut det mesta av min Nikon-utrustning med lättare kameror Sony och Fuji. Jag har dock behållit min D700 och en 50 mm f/1.4 och en gammal 28 mm f/2.8 som jag inte kunde få mig att sälja. Jag har tidigare visat mina kameraväskor, men det kan vara jag gör det igen som miniatyrer.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Bra hundporträtt, Conny! Hunden i väskan är jag mer tveksamt till (haha). Mvh Wolfgang
Svar från connyM 2021-04-30 13:25
Den hunden kräver sin man....
😀
// Conny