Att se och fånga det som finns framför mej, att fästa detta på film eller sensor, på ett sätt som tilltalar mitt öga! Det är vad min fotografi går ut på!

Körkorts förnyelse - inte vackert, men väldigt likt!

Gårdagens foto blev inte vackert - men det blev mycket likt!

Och det var oxå intentionen, när jag följde instruktionerna för hur en bild skulle se ut, för att godkännas som underlag för mitt körkorts förnyelse.

För jag tyckte, att om jag nu är innehavare till en kamera med lämpligt objektiv. Dessutom har jag ju flera blixtar med tillhörande stativ och en lämplig softbox. Samt en vit stor pappskiva, upphängd på väggen som funkar som bakgrund (och som normalt är gömd bakom en 70x100 tavla.)

Så då är det ju bara att lyfta ner tavlan, montera och rikta en blixt mot den vita bakgrunden. Plocka fram ett stativ till och sätta en blixt på detta stativ och montera softboxen på blixten. Kompletterar man detta med en kamera på stativ med en optik på ca 85mm, då har man en god chans att det blir en körkorts-bild.

Har man sedan Fujis camera remote på sin surfplatta, då klarar man av att ensam, göra själva fotograferingen också!

Ställ tid, bländare och skärpa på plattan och tryck av i den gråa ringen OCH  körkorts fotot är klart!

// Conny 

PS Nu är bilden utskriven och inskickad, så nu väntar jag bara på att få mitt nya tut-kvitto!

Min och "hundens" naturliga hemvist - www.connyM.se


Inlagt 2021-03-23 05:35 | Läst 840 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ser bra ut och med en kraftfull setup, och utan reflexer i glasögonen. Skulle man ha glasögonen på bilden? Själv använde jag solljuset och en vit dörr, men det blev inte perfekt med skuggor i ögon mm, så nästa gång får jag använda mer ljus. Det jag hade svårt med var att veta hur stor bilden skulle vara med ögonmått mm, så jag gjorde en hel serie bilder där jag stegade upp storleken något för varje bild så att någon i serien blev rätt. Bilden blev iaf godkänd
Svar från connyM 2021-03-23 07:47
Hej,
Jag gjorde färdig bilden helt i Lightroom. Använde sedan skriv-modulen och skapade ett eget Utskriftsformat. Gjorde bild-cellen 4,5x3,5 cm och beskar bilden så att det blev luft på alla sidor om ansiktet. Så att själva bilden som skulle användas blev 4x3cm.
För att slippa reflexer i glasögonen, tänk på biljardbollen (dock inte mitt huvud 😁) som studsar i sargen. " Infallsvinkel är lika med utgångsvinkeln" . Så ställ blixten rakt framför och HÖGT .
// Conny
Du berättar bra och tydligt, det är lätt att förstå! Och en bild som ger intryck skulle jag säga :-) Många hälsningar/ Björn
Får du själv ta bilder jag trodde i in enfald polisen skulle göra det.
Det blev bra om du är dig lik för inte har jag blivit mig lik någon gång.
///Gun-Inger