Att se och fånga det som finns framför mej, att fästa detta på film eller sensor, på ett sätt som tilltalar mitt öga! Det är vad min fotografi går ut på!

Nostalgi - barska kvinnor...

En barsk kvinna, som hade koll på sina medmänniskor i byn Iznaga. Hon anteckna alla som sålde något till oss turister. Hon var inte bara byns skattekontor, utan hon rapporterade allt direkt till Staten. Berättade en annan bybo för mej. Men jag undrar om hon antecknade den Peson, hon fick i sin framsträckta hand av mej, som sedvanligt tack för bilden.

Hur barsk denna kvinnliga gatsopare var, fick jag aldrig reda på. Efter att sett hur de gnistrande ögonen, försökte förgöra den yngre kvinnan i kjol, så drog jag. Tog bara min bild, för arga kvinnor ska man akta sej för. Det gäller inte bara i Sverige, det är en internationell visdom.

Dessa två kontorsdamer såg bara barska ut. De log nämligen brett, när de sekunden efter att jag tryckt av bilden, uppmärksammade mej. 

Hon såg oxå barsk ut, men det behövdes nog. För utanför Hemingways hem (1939 till 1960), Finca la Viaga Farm, var det rätt mycket turister som ville in.

// Conny 

PS Det är inte så att jag dras till barska kvinnor. Men det är lättare att försvara många bilder på denna kategori av damer - inför hustrun!

Inlagt 2021-03-04 06:45 | Läst 1106 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hu! Rena skräckkabinettet.
När man ser bilder av detta slag, undrar man hur släktets överlevnad egentligen är möjlig... :-)
Svar från connyM 2021-03-04 11:23
Nätterna på Kuba är väldigt mörka.... 😎
syntax 2021-03-04 14:29
I Kubas natt en röst från din estncia - och doft av rosor som är din arom...
Fina bilder på de kubanska kvinnorna, men deras ansiktsuttryck stämmer inte med min bild, jag upplevde kubanerna öppna och välkomnande.
Mvh Glenn
Svar från connyM 2021-03-04 11:19
Håller helt med dej. Dessa få bilder, är INTE representativa för bemötandet jag fick på Kuba.
Dessa bilder skall ses med en lite humoristisk glimt!
// Conny