Att se och fånga det som finns framför mej, att fästa detta på film eller sensor, på ett sätt som tilltalar mitt öga! Det är vad min fotografi går ut på!

Saltö varv - en runda till

Träbåtar har en speciell plats i mitt hjärta.  Den där delen i hjärtat, där beundran av hantverks kunnande och mysfaktorn, går ihop.

Dessutom tycker jag att de är så pampiga!

När vi gästar Dragsö camping, så blir det varje morgon en 3-5km lång promenad. 

Varje gång så passerar jag Saltö varv.

Trä är ett material som är levande, men ändå formbart. Levande och därmed kräver omsorg och underhåll. Kan precis som en människa, som inte får omsorg, få torrsprickor. Sprickor som kan bli större eller mindre. Med kärleksfull omsorg och kontinuerligt underhåll, så kan de hållas borta och de som redan finns, kan man eliminera. 

Dessa tillhör den kategorin som skulle behöva en rejäl dos av både omsorg och underhåll.  De håller på att däcka ihop 😁 

// Conny 

PS Vill du se mer av mina bilder, gå då vidare till www.connyM.se


Inlagt 2021-05-28 09:28 | Läst 397 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Från en hantverksepok, när var och varannan kustbo/sjöbo - kunde bygga sig en båt. Härligt med s-v.
- hawk
Jag gillar speciellt första bilden och dess snygga perspektiv. Bra i svartvitt! Mvh Wolfgang
Blev nostalgisk av de här bilderna! Växte upp med att familjen hade båt. Senare i livet fick jag möjlighet att köpa egen och tittade på plastbåtar men saknade känslan.

Det blev en träbåt. Det jag inte riktigt fattat var att perioden mellan att vädret på våren tillåter båtjobb och att den måste i sjön är så kort. Dom veckorna räckte aldrig för att hinna i kapp.

I alla fall en upplevelse att arbeta med en högklassisk hantverksprodukt. Jag åkte och hälsade på pensionerade byggaren på Orust. Han visade bygglokalen och tittade direkt på hygrometern på väggen. Det skulle vara rätt fukthalt i luften.