Att se och fånga det som finns framför mej, att fästa detta på film eller sensor, på ett sätt som tilltalar mitt öga! Det är vad min fotografi går ut på!

"Strumpan" mot andra motiv

Söndagmorgon på Hästö i Karlskrona, en god frukost hos svärmor och solen lysande från en härligt MFF-blå himmel. Termometern på ytterväggar visar 1 plusgrad och det lyser lite frostvitt på gräsmattan. 

Detta var förutsättningarna för den dagliga motionen. Med mössa, handskar och så X-T2:an hängandes på magen, så blev det en skön promenad runt södra Hästö.

I lagom marschtakt för en pensionär, så hann mina ögon utforska omgivningarna. Alla bryggorna, vassruggarna, speglingarna i vattnet. När så ögat rapporterade till hjärnan, att något var extra intressant, skickades signaler till diverse muskler i armar och händer. Detta resulterade i att jag lyfte min kamera och plåtade.

Optiken som satt på,  var min 56:a.  Inställd på bländare runt 2-2,8 och försedd med svart nylonstrumpa framför linsen. Inte för att värma upp optiken utan för att återigen...

...försöka få fram gamla tiders storformat optiks, härliga mjuka känsla. 

// Conny 

PS Detta är bara tre bilder, från en hel morgons fotografering. Så härmed utlyses en varning, det kan komma fler "strump"-bilder från denna promenad!

Min, X-T2:an och "hundens" naturliga hemvist - www.connyM.se

Inlagt 2021-04-05 06:56 | Läst 1092 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hej, tycker den första blev absolut bäst! Jag använde strumpa enbart vid svv kopiering, och då oftast bara en del av exp.tiden, mest för att delvis slå sönder kornet o få ett lite mjukare resultat. Mvh, LO
Svar från connyM 2021-04-06 06:53
Gomorron,
Ja så gjorde jag oxå oftast på min analoga tid. Det var ju trots allt en hel del "photoshopande" I mörkrummet, som man höll på med 😎
// Conny