Att se och fånga det som finns framför mej, att fästa detta på film eller sensor, på ett sätt som tilltalar mitt öga! Det är vad min fotografi går ut på!

...mest Torrsim med hustrun

Jag tycker att träffa nya människor och gamla bekantskaper, är en av fotograferingens stora fördelar. En fin bonus av hobbyn.

För okända människor kan man närma sej lite enklare, med kameran som "sköld". Många blir det bara en bild på, vissa blir det inget porträtt alls på. Men några stycken, kan efter fotograferingen, ibland sorteras in i kategorin Bekantskaper.

Många av mina porträtt, på både kända och okända, tar jag med min X100, även kallad "hunden". Det är förvisso en lätt vidvinkel optik, men den skrämmer inte folk. När jag tar fram systemkameran, är det betydligt fler som stelnar till och blir mer obekväma. Fast ibland så är det ju "tvunget" att plåta med X-T2 och 56:an. För med den optiken på full glugg (1,2), så får man ett underbart "släpp" porträttet. Från knivskarpt till fantastisk oskärpa  bokeh, på bara 5-6 cm.

Fast så här i Corona-tider, kan det bli lite svårt att komma på "riktigt" porträtt-avstånd och få till bilder även i kategorin "Headshoot".  Särskilt som ju mitt längsta optik bara är på 56 mm och rekommenderat avstånd till alla andra är ju minst 2 meter. Det blir till att beskära, även med porträtt-optiken!

Så det bli rätt mycket Torrsim just nu, åtminstone när det gäller porträtt. 

Precis som plastekan här under, får jag invänta bättre tider. Då isen går försvinner och någon låser upp och tar bort kedjan, som håller fast.

// Conny 

PS Med Torrsim menar jag att det blir mest träning och testfotografering. Alltså mest bilder på min tålmodiga hustru och modell. Men Torrsimning är oxå fotografering OCH DET är det viktigaste! 

  Jag och "hunden" hittade hustrun, när hon njöt av de första solstrålarna, som letade sej in på vår balkong i helgen. Så det blev lite Torrsim, även denna dag. En bild som förutom lätt beskärning, bara varit en kort runda bland Lightrooms reglage.

Inlagt 2021-03-07 07:08 | Läst 1126 ggr. | Permalink

"Så är det att vara gift/Sambo med en fotograf. Det kommer på köpet liksom. Min sambo får också ställa upp hela tiden på olika fotoide'er som jag har. Det är tur och det kan man vara djupt tacksam för, att man har varandra i dessa tider av avskildhet och Corona. /Tobbe"


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Ja du Conny det ser ut som ni inte har haft ishavsvingar hos er.
Längesedan jag frös så mycket.
Torrsim funkar bra en härligt se.
Även din njutande äkta hälft må jag tycka.
Ha det gott
///Gun-Inger
Så är det att vara gift/Sambo med en fotograf. Det kommer på köpet liksom. Min sambo får också ställa upp hela tiden på olika fotoide'er som jag har. Det är tur och det kan man vara djupt tacksam för, att man har varandra i dessa tider av avskildhet och Corona.

/Tobbe