Att se och fånga det som finns framför mej, att fästa detta på film eller sensor, på ett sätt som tilltalar mitt öga! Det är vad min fotografi går ut på!

Varför ger SELFIES fler Likes

Jag har gjort en helt ovetenskaplig undersökning angående Likes på Facebook och Instagram.

Efter att ha laddat upp över 700 bilder under åren på Instagram och lite mer (under fler år) på Facebook. Så kan jag klart se, att så fort jag lägger upp en "vacker-solnedgång-med-en-älg" ELLER en selfie, så rasslar räkneverken för "tummar-upp" och "små-hjärtan".

Just att en Selfie genererar många Likes har fått mej att fundera. Jag menar vackra, färgrika, naturromantiska Rosenlundare, det kan väl vara förståeligt. 

Men att en Selfie på en man, i förvisso sin bästa ålder, kan få FLER LIKES, än en stilrent, omsorgsfullt komponerad och redigerad sv/v bild, av samme man !?!?!  

Kan det vara min KROPPS språk 😁, som triggar folk att klicka på Gilla-knappen? 

Det poppar oxå upp en fråga, i den övre delen av kroppen: Är det fler än jag som konstaterat detta fenomen?

// Conny 

PS Av de över 700 bilderna som jag lagt upp via sociala medier,  så är mindre än 1% selfie!
Så det vetenskapliga underlaget är ju lite tunt - ungefär som kvalitén på mina selfies 😎

För att få lite seriositet 😇 på detta inlägg, så bifogar jag nedanstående montage! Så här såg uppställningen ut strax innan jag tog bilden som ligger först. En spegel, en blixt i en bouncer, kort slutartid och lågt ISO samt en blå fluga - gjorde bilden! 

Edit 20.oo - Selfien är tagen för en Porträtt-uppgift I FFIM- https://ffim.se/2021/01/hemlaxa-under-julen-3-portratt/

Inlagt 2021-02-07 08:28 | Läst 1315 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
En selfi går snabbt att ge! Se'n går man vidare i flödet till nästa bild eller selfie? "svåra" bilder e svåra att ge en djupanalys av på nätet! Nätet är mera socialt än djupanalyserande! Tiden e knapp på varje enskild bild på nätet, därför likes! Tror jag! :)
Sven Blomquist 2021-02-07 10:15
Asociala medier är ytliga och obetänksamma. Skvallermedia enligt min uppfattning.
Benganbus 2021-02-07 14:43
Sven!
Håller med dig, och det gör även forskare i ämnet!
B)
Svar från connyM 2021-02-07 17:14
Visst är det så ytligt och "titta-på-mej" jag har det bra. Men samtidigt är ju det också en del av dagens samhälls struktur. Alla måste kolla på sin mobil, var femte sekund, om något hänt! Syns man inte där - finns man inte!
Jag försvarar inte det hela, bara konstaterar.
Har ju varit "borta" några år från Fotosidan då jag runt 2010 tyckte att kommentarer och bildkritik, mer handla om att "jag-vet-bäst". Men jag hoppas att det numera handlar mer om foto och bilder, om positiv konstruktiv kritik - att det bli bra diskussioner! Särskilt nu när det är svårt att träffas rent fysiskt.
// Conny
Benganbus 2021-02-07 20:39
Conny! Håller helt med dig att "Alla måste kolla på sin mobil, var femte sekund, om något hänt! Syns man inte där - finns man inte!"
De e precis så som de här internetföretagen vill att vi skall göra hela tiden! :)
Och vi kan inte låta bli att göra så här, och det vet dom också om! :)
"Du sköna nya värld" :)
B)

Ps. Hur som helst, du har skapat en blogg som ger funderingar! Med en bra bild till!
När jag först såg ”behind the scene”-bilden så såg kameran på stativet ut som ett svart skelett. 😂 Undrade varför skeletten inte var med på självporträttet. (Sen förstorade jag upp bilden och såg vad det var.) Kan bara konstatera att jag behöver sätta på mig glasögon om jag ska kolla bilder i mobilen...
niniz 2021-02-07 15:24
Även jag såg samma 😂
Svar från connyM 2021-02-07 17:18
Hej, du får titta på lite större skärm. 😁 Alla bilder blir "bättre" och man ser mer i bilden.
Men i just detta fallet, så kanske en mindre skärm var bättre - åtminstone när man tittar på selfien 😎
// Conny
Ytligt och ovettigt att lägga tid på sociala medier precis som alla kvällstidningar 😀
Nån slags egokultur det där med selfisar hela tiden.
Ibland händer det att jag gör det också exempel på resa med mig i förgrund vid något ställe. Det används till albumen
Selfien som jag lagt upp här är en bild till vår Porträttgrupp I FFIM.
Vi hade tre uppgifter att fotografera under jul-helgen.
Den ena var Lekfullhet och jag fick inte tag på någon villig modell - så det blev en Selfie!
Se alla porträtten på >> https://ffim.se/2021/01/hemlaxa-under-julen-3-portratt/
// Conny
Underbar bild, gillas1! Hade du den blåa flugan på alla selfies, i så fall förstår jag? Hälsningar/ Björn
Svar från connyM 2021-02-07 19:20
Givetvis 😎
Är alltid välklädd !
Det är så alla älskar solen därför älskar så många bilder av den eller det
är inte därför? Vad tror du.
Ha det bra
///Gun-Inger