Ångra aldrig någonsin ett glas vin!

Jag är mannen som älskar att laga mat, grilla och njuta av livets goda. Jag skulle våga sticka ut hakan och säga att jag är riktigt bra på att laga mat, som min andra hobby kan man säga. Jag är noga och gör alltid mitt bästa och dessutom är det så roligt.

Att kunna ta ett glas vin en tisdag, onsdag eller en fredag eller en söndag, eller när man vill och andan faller på!  Särskilt blir det när jag lagar mat som är lite mer inspirerad eller när jag och min käraste lagar mat ihop. Det blir liksom inget vin till en sprödbakad torsk eller annan enklare mat som görs när barnen är hemma.  Men det är härligt att stå i köket, som en naturlig samlingsplats efter jobbet och prata om dagen som gått. 

Men så var jag hos företagshälsovården för ett tag sedan. Där fick jag skriftligt fylla i ett test på 50 frågor om mitt leverne. Den ena frågan var exakt så här: Har du någonsin ångrat att du drack alkohol? Jag funderade och mindes en gång när jag faktiskt hade misslyckats lite med maten, det blev inte alls så gott som jag hade tänkt mig. Men jag hade öppnat en flaska vin av finare sort. Det kan jag ångra tänkte jag. För det var ju faktiskt synd att jag öppnade den fina flaskan när maten blev som den blev. Så jag skrev JA, jag har ångrat att jag drack alkohol.

Oh holy shit, det skulle jag aldrig ångrat! För företagshälsovården drog igång den stora djungeltrumman, det skulle utredas och utvecklas varför jag hade ångrat vinet! Tydligen bedöms man i poäng när utredningen av svaren görs. Mitt JA, gjorde att jag fick väldigt låga poäng, som en hälsorisk. Sköterskan hade minst 30 frågor till om mitt lilla JA och hon tittade mig djupt i ögonen för att se om jag talade sanning.  Det slutade med att sköterskan frågade om jag inte kunde ångra mitt svar? För statistikens skull. Det gjorde jag och nu är jag fullt normal igen, enligt statistiken. Aldrig mer ska jag ångra att jag öppnade en flaska vin. 

Bilderna här tog jag med ett Viltrox 33mm Objektiv på en Fuji X-T20

/Tobbe. 

  

Inlagt 2021-11-30 21:17 | Läst 672 ggr. | Permalink
Kul historia du berättar, tänk vad tokigt det kan bli....Sen kan jag bara hålla med dej när det gäller mat och vin, det gäller att njuta av livet, ju äldre jag blir desto viktigare blir det att äta och dricka gott.
Mvh Glenn
Svar från atlasen 2021-12-01 20:00
Haha, Hej Glenn. Ja, ibland kan det bli tokigt. /Tobbe